Nieuwsbericht Het regent Herauten op de Burrieborrel!

Gepubliceerd op: 09 februari 2018

Het leek de lintjesregen wel, vanmiddag bij de Burrieborrel. Burgemeester Ruud van den Belt reikte maar liefst vier Herauten uit. De gemeentelijke onderscheiding viel ten deel aan de carnavalsorganisaties van Pompedurp (Kruisland), De Heen (Strienedurpke), Steenbergen (Strienestad) en Nieuw-Vossemeer (Vosse-ol).

In al deze kernen wordt al 55 jaar of langer carnaval gevierd. Strienedurpke en Pompedurp vieren deze carnaval hun 55-jarig jubileum. Strienestad bestond in 2015 5x11 jaar, 't Vosse-ol zelfs al in 2014.

Volgens burgemeester Van den Belt dus de hoogste tijd om zowel de Stichting Carnaval De Heen, Stichting Kruislands Karnaval, Stichting Karnaval Steenbergen en Carnavalsvereniging 't Vosse-ol in het zonnetje te zetten met de Heraut.

Burrieborrel uitreiking Heraut aan Pompedurp

'Volksfeest van verbroedering'

Uit naam van heel het gemeentebestuur én onze gemeenschap sprak hij zijn grote waardering uit aan het adres van de talloze vrijwilligers, die in heden en verleden volgens hem de juiste keuze hebben gemaakt door zich in te zetten voor carnaval. En zo het 'grote volksfeest van verbroedering' levend te houden, voor alle doelgroepen in de samenleving. ,,Iedereen mag weten hoezeer wij dit op prijs stellen.''

Burrieborrel uitreiking Heraut aan Strienedurpke

'Goede keuze'

Burgemeester Van den Belt riep 2018 in zijn nieuwjaarstoespraak uit tot het jaar van keuzes maken. ,,Het leek ons een meer dan goede keuze om deze vier carnavalsclubs te belonen met deze gemeentelijke onderscheiding.''

Burrieborrel uitreiking Heraut aan Strienestad

De Heraut wordt sinds 2006 uitgereikt aan uiteenlopende organisaties die veel hebben gedaan en betekend voor de gemeenschap in één of meerdere kernen van de gemeente Steenbergen, zoals de Stichting Kleine Tour, Wildbeheereenheid Steenbergen, Stichting 400 jaar Dinteloord en Prinsenland en de Stichting 450 jaar Nieuw-Vossemeer. De onderscheiding bestaat uit een replica van het gelijknamige beeld dat voor het oude stadhuis in Steenbergen staat (gemaakt door kunstenaar Léon Vermunt) en een oorkonde.

Burrieborrel uitreiking Heraut aan Vosse-ol

Trots, (h)erkenning en verbinding

De onderscheidingen werden dankbaar in ontvangst genomen door de prinsen van Strienestad (waartoe ook het Strienedurpke behoort), Pompedurp en 't Vosse-ol en de voorzitters van de vier organisaties.

De uitreiking van de Herauten maakte van de Burrieborrel nog meer dan ooit een groot feest van trots, (h)erkenning en verbinding. Op de Burrieborrel in het gemeentehuis werden zoals gebruikelijk de carnavalsorganisaties – elk met hun eigen medewerkers, gasten en dweilbands - uit alle kernen van de gemeente Steenbergen ontvangen door de burgemeester, oftewel 'de Burrie'.

Burrieborrel 2018 van boven gezien

Opties