Nieuwsbericht Het Huis van Morgen, dat mag je niet missen

Gepubliceerd op: 12 september 2017

LogoHuisVanMorgen

Pop-up store van 13 september t/m 21 oktober in Steenbergen

Waarom iedereen naar de pop-up store van het  Huis van Morgen moet komen? ,,Omdat je nergens anders op zo'n laagdrempelige manier kennis kunt maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen en hulpmiddelen, die ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven meedoen in onze samenleving en op een verantwoorde manier langer thuis kunnen blijven wonen.''

Aan het woord is Margo Emmen, projectleider van het Huis van Morgen, dat gevestigd is op de Zorgboulevard van het Kellebeek College in Roosendaal, maar van woensdag 13 september t/m zaterdag 21 oktober ook als pop-up store is te vinden aan de Blauwstraat 58 in Steenbergen (het voormalige winkelpand van Intertoys, naast de Hema).

Team Huis van Morgen
 

Wethouder Cor van Geel (zorg en welzijn) en Margo Emmen verrichten woensdag 13 september om 12.00 uur de officiële opening van de pop-up store van het Huis van Morgen, dat het publiek een unieke gelegenheid biedt om een breed scala aan zorginnovaties te ontdekken. Een hapje en een drankje staan klaar en iedereen is hierbij van harte welkom.

Tovertafel

Vanaf de eerste middag dat de 'tijdelijke winkel' geopend is (tot 11 oktober) kunnen de bezoekers – onder veel meer – kennismaken met de bijzondere mogelijkheden van de zogeheten Tovertafel. Een 'speelse' tovertafelfoto
zorginnovatie, die ouderen in latere fasen van dementie met elkaar en hun omgeving kan verbinden, maar ook beweging stimuleert. In de pop-up store van het Huis van Morgen wordt deze bijzondere vinding niet alleen gedemonstreerd; belangstellenden mogen de Tovertafel ook zelf uitproberen.

Tété-trikes

Tete-trikes20
Vanuit het Huis van Morgen – een initiatief van het Care Innovation Center (CIC) uit Roosendaal – zal ook de ONWIJS Belevingstafel zo vaak mogelijk in de pop-up store te bewonderen zijn. Dit is een soort reuze-tablet, gevuld met herinneringen, muziek, foto's, spelletjes en nog veel meer. Een ideaal hulpmiddel voor mensen met dementie, maar ook voor mantelzorgers en zorgprofessionals om contact te maken met deze mensen.

Op de openingsmiddag zijn verder ook nog demonstraties van Tété-trikes. Bezoekers mogen dit even robuuste, als moderne en hoogwaardige alternatief voor de scootmobiel ook zelf uitproberen.

Workshops en spreekuren

Zo valt er dus meteen al meer dan genoeg te beleven in de pop-up store van het Huis van Morgen, waar zich ook de komende weken een gevarieerd programma gaat voltrekken. Naast alle 'snufjes', zijn er ook uiteenlopende activiteiten, zoals workshops over gezonde voeding en valpreventie, voorlichting van de brandweer over brandveilig wonen en van de politie over zaken als 'babbeltrucs', maar bijvoorbeeld ook spreekuren van Vraagwijzer en wijkzusters.

Wilt u weten wat er allemaal gebeurt en wanneer, bekijk dan het programma-overzicht

Vrijwilligers

Het Huis van Morgen is volgens Margo Emmen nadrukkelijk bedoeld om mensen te inspireren en te informeren. Er vindt geen verkoop plaats. De openingstijden van de pop-up store zijn woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Toegang gratis.

Met name voor de zaterdagen kan de organisatie nog vrijwilligers gebruiken, die als gastvrouw of -heer willen optreden, om de bezoekers te ontvangen en te informeren.  Aanmelden kan bij Joyce Joosen van het Steunpunt Mantelzorg Steenbergen via j.joosen@swo-stb.nl.

Nadere informatie over het Huis van Morgen is te vinden via www.huisvanmorgen.nl.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig