Nieuwsbericht Goede resultaten controles hondenoverlast

Gepubliceerd op: 07 september 2017

Eind mei en begin juni hebben we een themagerichte handhavingsactie gehouden. Dit keer hadden we als onderwerp hondenoverlast en beloonden we goed gedrag. Gelukkig hielden bijna alle gecontroleerde hondeneigenaren zich aan de regels. Zij kregen een zakje met hondenkoekjes voor hun viervoeter. Iedereen had een opruimmiddel bij zich. We hebben slechts twee waarschuwingen uitgedeeld, omdat een hond losliep terwijl deze aangelijnd moest zijn.

Wijze van controleren

De controles zijn uitgevoerd in Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen door onze buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) van de boapool. De controles werden zowel geüniformeerd als in burger, dus zonder uniform, uitgevoerd en dan vooral in de ochtenduren en de late middaguren. Dan laten veel mensen hun hond uit. We hebben met name gecontroleerd op locaties waar we veel klachten binnenkrijgen en zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Vervolg

We zijn erg tevreden over het resultaat van de controles. Het nut van de controles is zeker bewezen en voor herhaling vatbaar. Daarom houden we de komende maanden (september/oktober) nog een actie, maar dan treden we op tegen slecht gedrag. Naast deze actie houden we natuurlijk regelmatig controles op hondenoverlast. Bent u hondeneigenaar en benieuwd naar de regels? Kijk dan in de Algemene Plaatselijke verordening 2016. In de artikelen 2:57 tot en met 2:60 treft u de regels aan die betrekking hebben op honden. Ervaart u hondenoverlast? Dan kunt u dit melden.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig