Nieuwsbericht Gladheidbestrijders op pad

Gepubliceerd op: 30 november 2017

Het is al weer die tijd van het jaar. De dagen worden korter en de temperaturen lager. De buitendienst van de gemeente Steenbergen is dan ook volop in voorbereiding geweest de laatste dagen om de wegen toegankelijk te maken bij Vrachtwagen gladheidbestrijding
wintersweer. Vanavond zijn zij voor het eerst weer op pad gegaan om de wegen te strooien.

Bij gladheid door sneeuw, ijzel of het opvriezen van nat wegdek gaan medewerkers van de gemeente Steenbergen op pad om de gladheid te bestrijden. In het winterseizoen staat 24 uur per dag een team medewerkers klaar om op pad te gaan.

Calamiteitenroute

Bij zware sneeuwval maken zij eerst de wegen van en naar de kernen sneeuwvrij. Ook wordt er gestrooid, zodat hulpdiensten als brandweer, politie en ambulance de kernen kunnen blijven bereiken. Deze route heet de calamiteitenroute, op de lijst 'strooiroutes' staan deze de straatnamen in het rood aangegeven.

Na de calamiteitenroute starten zij met de andere vastgestelde strooiroutes. Vanwege kosten en tijd kunnen niet alle wegen en straten in de gemeente worden gestrooid. Doorgaande wegen krijgen hierbij voorrang. Denk aan busroutes, wegen die wijken ontsluiten, fietspaden en wegen bij kwetsbare locaties zoals zorgcentra voor ouderen en ouderenwoningen.

Gladheidbestrijders

De gladheidsbestrijdingsploeg van de gemeente Steenbergen bestaat uit drie vrachtauto's. Elke vrachtauto heeft een sneeuwploeg voorop en een strooier achterop. Ook zijn er drie terreinwagens met strooier en sneeuwploeg. Voor het laden van de wagens is er ook een heftruck aanwezig.

Bij normale winterse gladheid gaan er zes medewerkers op pad. Bij extreme weersomstandigheden zijn dat er negen. Strooien met de vrachtauto's en terreinwagens gebeurt als dat nodig is 24 uur per dag. Handmatig strooien gebeurt alleen overdag (7.45 uur – 16.45 uur).

Bekijk hier de strooiroutes van de gemeente Steenbergen.

Help onze winterkanjers

Denkt u aan onze gladheidbestrijders bij het parkeren van uw auto? Zorg dat u uw auto parkeert zoals aangegeven, dan kunnen zij er goed langs!

Opties

Deel deze pagina: