Nieuwsbericht Gemeente Steenbergen vraagt verenigingen en organisaties om mee te denken over nieuw sportbeleid

Gepubliceerd op: 06 september 2017

Kick-off bijeenkomst nieuw sportbeleid op 25 september

De gemeente Steenbergen is bezig met haar sportbeleid te actualiseren. Hiervoor vraagt zij sportverenigingen, zorginstellingen, scholen, beheerorganisaties van sporthallen en zwembaden en vertegenwoordigers van het sociaal Domein om hun gedachten en ideeën te geven tijdens een kick-off bijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 25 september om 19.30 uur in de kantine van SC Welberg, Hoogstraat 17 in Welberg. Wethouder Cors Zijlmans opent de avond. Na een algemene discussie wordt aan de hand van stellingen verder gepraat over uiteenlopende thema´s. Bijvoorbeeld of sporten en bewegen de samenhang in de wijk kan verbeteren en of er voldoende mogelijkheden en voorzieningen zijn voor alle leeftijdsgroepen om te sporten en te bewegen.

Nieuw sportbeleid

Het huidige sportbeleid liep van 2010-2014. De gemeente vindt dat dit niet meer aansluit bij de huidige maatschappij en ontwikkelingen.  Daarom wil de gemeente nog dit jaar een nieuw sportbeleid opstellen. In het sportbeleid wordt de input van organisaties, verenigingen en instellingen gebruikt om vast te leggen op welke sportonderdelen de gemeente zich gaat richten. Denk bijvoorbeeld aan invulling van de openbare ruimte die uitnodigt tot sport en bewegen, wijkgerichte activiteiten. Maar ook het verbinden van partijen, zodat activiteiten samen met verenigingen, zorginstellingen en het onderwijs kunnen worden georganiseerd. De gemeente wil het nieuwe sportbeleid nog dit jaar vaststellen.

Aanmelden

Iedereen die mee wil denken is welkom. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 september via secretariaatbeleid@gemeente-steenbergen.nl.

Zie ook:

Opties