Nieuwsbericht Folder over Omgekeerd Inzamelen op uw mat

Gepubliceerd op: 03 februari 2017

Op vrijdag 3 februari valt bij alle huishoudens in de gemeente Steenbergen de folder 'Omgekeerd Inzamelen' door de brievenbus. De folder wordt bezorgd samen met de Steenbergse Courant. In de folder vindt u allerlei informatie over de nieuwe manier van afval inzamelen die dit jaar in de gemeente Steenbergen wordt ingevoerd, namelijk omgekeerd inzamelen.

Omgekeerd inzamelen betekent dat voortaan herbruikbare grondstoffen aan huis zullen worden opgehaald, in plaats van het restafval. Restafval moet voortaan naar ondergrondse containers in de buurt worden gebracht.

Omgekeerd inzamelen wordt dit jaar stapsgewijs ingevoerd. Eén van de eerste belangrijke stappen is het maken van een locatieplan voor de ondergrondse containers: bepalen waar alle ondergrondse containers geplaatst worden en wie van welke container gebruik moet gaan maken. Aan dit locatieplan wordt nu gewerkt en in maart/april wordt het plan aan u als inwoner voorgelegd. U kunt er dan ook op reageren. U krijgt per brief een persoonlijke uitnodiging van een inloopavond/-middag waar het locatieplan gepresenteerd zal worden.

De planning is om voor het eind van het jaar in de hele gemeente Steenbergen omgekeerd in te zamelen. Maar voor die tijd gaat er nog veel gebeuren. Via brieven, folders aan huis, de informatiepagina's Omgekeerd Inzamelen op onze website en andere kanalen houden wij u daarvan uitgebreid op de hoogte.

Folder 1 Omgekeerd Inzamelen
Folder Omgekeerd Inzamelen februari 2017