Nieuwsbericht Discriminatie, meld het bij RADAR

Gepubliceerd op: 24 oktober 2016

Ouderen, jongeren, vrouwen, homoseksuelen, mensen met een beperking, een afwijkend geloof of andere huidskleur: iedereen kan met discriminatie te maken krijgen. Je kunt slachtoffer zijn van discriminatie of getuige. Je kunt er – onbedoeld – aan meedoen of ervan beschuldigd worden.

Iedereen die weleens gediscrimineerd is, weet hoe pijnlijk dat kan zijn. Je wordt afgewezen op basis van vooroordelen en angst. Wie je echt bent, wordt niet meer gezien. Discriminatie tast je zelfvertrouwen aan en kan leiden tot schaamte, frustratie, verdriet en woede. In de buurt, op het werk of op school tast discriminatie de saamhorigheid en goede sfeer aan. Uiteindelijk beïnvloedt het de samenleving als geheel. Daarom moeten we discriminatie tegengaan. Elke dag.

Moeilijk bespreekbaar

Het begrip discriminatie heeft een zware lading. Het ligt gevoelig en gebeurt vaak onbedoeld en onbewust. Vrijwel niemand vindt van zichzelf dat hij of zij discrimineert. Zowel slachtoffer als dader zien bij elkaar vooral de ongevoeligheid of overgevoeligheid. Dat maakt het moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen.

Hoe kan RADAR helpen

RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, kan helpen bij het vinden van een oplossing. Door slachtoffers bij te staan, te bemiddelen tussen partijen of te adviseren over juridische stappen en door klachten te registeren. Ook in de gemeente Steenbergen is RADAR actief. U kunt bij RADAR terecht als u:

- het gevoel hebt dat u wordt gediscrimineerd.
- getuige bent van discriminatie.
- meent dat u onterecht wordt beschuldigd van discriminatie.
- advies en informatie wilt over discriminatie en ongelijke behandeling.

Meld discriminatie

Ga naar www.radar.nl voor meer informatie over RADAR en hoe u discriminatie bij RADAR kunt melden.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig