De heer M.J.M. van Tillo uit Nieuw-Vossemeer

Al vanaf 1988 is de heer Van Tillo betrokken bij de afdeling Nieuw-Vossemeer van De Zonnebloem, waarvan hij in maart 1990 voorzitter werd. Maar hij doet meer binnen die organisatie dan besturen. Hij bereidt de knutselmiddagen voor, draait er regelmatig bingo, hij zorgt voor de aanwezigheid van artiesten op de ontspanningsmiddagen en verzorgt de uitnodigingen die uitgaan naar de leden om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Bovendien is hij al 28 keer als begeleider meegegaan met Zonnebloemvakanties, waarvan een aantal keer zelfs als ‘hoofd vakantieweek’  in welke hoedanigheid hij de leiding had over de vrijwilligersgroep. Sinds 1996 is hij ook voorzitter van het regiobestuur van De Zonnebloem. De directeur van Nationale Vereniging De Zonnebloem noemt Tiny van Tillo een buitengewoon voorbeeld van hoe de vele vrijwilligers binnen de zonnebloem kleur geven aan het leven van mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap.

Tiny van Tillo is verder vanaf 2008 actief als vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen. Hij houdt zich daar vooral bezig met de installatie van en uitleg over de alarmeringstoestellen die ouderen kunnen krijgen via de SWOS.

Sinds een paar jaar doet hij ook nog vrijwilligerswerk (als correspondent en fotograaf) bij de Stichting Lokale Omroep Steenbergen en op basisschool Merijntje (waar hij groep 8 basisvaardigheden bijbrengt op het gebied van fotografie)..

Gelet op de aard, de duur, uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, met als zwaartepunt welzijn, heeft Zijne Majesteit hem benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig