Nieuwsbericht Controle hondenbelasting in Steenbergen

Gepubliceerd op: 12 september 2017

De gemeente Steenbergen voert vanaf 18 september weer controles uit op de hondenbelasting. Een hondencontroleur kan dus aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. TOG Nederland voert de controles uit namens de gemeente. De hondencontroleurs hebben een legitimatiebewijs, verstrekt door de gemeente, bij zich.

Controles

Aan de hand van gegevens die bij de gemeente bekend zijn, gaan de hondencontroleurs de aanwezigheid van honden na. Als een bewoner niet thuis is, beoordeelt de hondencontroleur ter plaatse of er honden aanwezig zijn of niet. Als de controleur het vermoeden heeft dat er een hond op het adres woont, laat hij een informatiebrief met een aanmeldingsbiljet hondenbelasting achter in de brievenbus om deze in te vullen en terug te sturen.

Geef wijzigingen op tijd door

Inwoners met een hond zijn wettelijk verplicht om aangifte te doen en hondenbelasting te betalen. Als een bewoner sinds kort een (nieuwe) hond heeft of geen hond meer heeft en daarvan nog geen aangifte heeft gedaan, is het belangrijk dit op tijd door te geven. Liefst nog voordat de controleur komt. Dit kan digitaal of via een papieren aangifteformulier (af te halen bij het gemeentehuis of telefonisch aan te vragen op 14 0167).

Tarief hondenbelasting

Het tarief voor de eerste hond bedraagt € 74,-. Voor de tweede hond € 79,-. Bij  iedere volgende hond wordt het tarief met € 5,- verhoogd. Eigenaren van hondenkennels betalen € 150,00, als zij hiervoor bij de gemeente een kennelregistratie hebben overlegd.

Opties

Deel deze pagina: