Nieuwsbericht Chapeau! Feest van trots, (h)erkenning en verbinding!

Gepubliceerd op: 01 juni 2016

Op vrijdag 4 november 2016 organiseert de gemeente Steenbergen een grootse publiekshappening in de Gummaruskerk onder de noemer 'Chapeau! Feest van trots, (h)erkenning en verbinding!' Met dit evenement wordt al het goede en moois dat heel de gemeente Steenbergen en haar inwoners te bieden hebben in de schijnwerpers gezet.

Bij verschillende gelegenheden, zoals zijn installatie en de nieuwjaarsreceptie, benadrukte burgemeester Ruud van den Belt al dat 'we' in Steenbergen veel trotser zouden mogen of misschien zelfs wel moeten zijn op de talrijke goede en mooie dingen die hier gebeuren en te vinden zijn.

Positief op de kaart

Het college van burgemeester en wethouders wil met 'Chapeau!' laten merken hoezeer alle inwoners gewaardeerd worden, die zich vrijwillig of beroepshalve inzetten ten bate van de gemeenschap in alle zes de kernen. Dit zijn mensen, dankzij wie Steenbergen in positieve zin op de kaart komt te staan. Het college vindt het belangrijk dat deze mensen de waardering krijgen die zij verdienen.

Samen één

Burgemeester en wethouders hopen vooral ook dat 'Chapeau!' op veel draagvlak onder de bevolking mag rekenen, zodat de waardering vanuit heel de samenleving komt en de contacten tussen de inwoners van de zes kernen worden versterkt. Steenbergen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Kruisland, Welberg en De Heen kennen allemaal hun eigen identiteit, maar samen zijn we toch één.

Gummaruskerk

Als locatie voor 'Chapeau!' is gekozen voor de Gummaruskerk. Niet alleen vanwege de ruimte en de bijzondere entourage, maar ook omdat de Gummaruskerk hét herkenningspunt en zodoende een verbindende factor voor heel Steenbergen is.

Kandidaten voor een 'pluim'

Wie er op vrijdag 4 november een pluim op hun hoed zullen krijgen, wordt de komende maanden nader bekeken. Te denken valt o.a. aan vrijwilligers van verenigingen en instellingen, mantelzorgers, medewerkers van non profit-organisaties, maar bijvoorbeeld ook talent- en succesvolle sporters en ondernemers of werknemers van bedrijven komen hiervoor in aanmerking. Zowel individueel als in groepsverband. Inwoners, verenigingen en instellingen kunnen suggesties aanleveren bij Marjolijn Beens, tel. 0167 - 543 321 en/of m.beens@gemeente-steenbergen.nl (ook bereikbaar voor nadere inlichtingen).

Ambassadeurs

Het college heeft voor de organisatie van 'Chapeau!' Steenbergenaar John Nijssen in de arm genomen. Zijn omvangrijke netwerk, kennis op het gebied van communicatie, en zijn uitgebreide ervaring met het opzetten van grootschalige activiteiten worden ingezet om 'Chapeau!' tot een succes te maken. Hij gaat vanaf nu onder meer actief aan de slag om in alle kernen 'ambassadeurs' en medewerkenden te enthousiasmeren. Om samen voor zoveel mogelijk animo te gaan zorgen, alsook om invulling te geven aan het programma van de avond.

Opties

Deel deze pagina: