Nieuwsbericht Cameratoezicht in centrum Steenbergen

Gepubliceerd op: 26 juli 2017

Vanaf 1 september 2017 wordt cameratoezicht ingezet in het centrum van Steenbergen. In een gebied rondom de Markt wordt dan toezicht gehouden met camera's om de openbare orde te kunnen handhaven.

Burgemeester Van den Belt heeft hiertoe besloten na een oproep van Retail Platform Steenbergen en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen, een veiligheidsanalyse van de politie en een enquête onder de inwoners. Er zijn regelmatig incidenten in het centrum van Steenbergen en inwoners voelen zich hierdoor (wel eens) onveilig in de avonduren.Eerdere maatregelen, zoals de inzet van het horecateam en verbetering van de verlichting hebben niet het beoogde effect gehad en cameratoezicht is een effectieve extra maatregel.

Gebied

Vanaf 1 september 2017 is cameratoezicht voor de duur van 2 jaar mogelijk. Na een jaar wordt geëvalueerd of inzet van cameratoezicht nog noodzakelijk is. De volgende gebieden in Steenbergen zijn aangewezen als gebied waar cameratoezicht plaatsvindt:

  • Visserstraat / Markt
  • Westdam / Oostdam / Markt
  • Kruispunt Blauwstraat / Grote Kerkstraat / Kaaistraat / Markt

 

En de omliggende aanlooproutes

  • Doktersdreefje
  • Pompstraat

 

Privacy

De camerabeelden mogen – behoudens incidenten, aangiften en aanklachten – maximaal 7 dagen worden bewaard. De camerabeelden worden enkel in de weekenden op gepaste tijden live uitgelezen door de politie eenheid Zeeland-West-Brabant. Ook tijdens evenementen en feestdagen en wanneer het nodig is in het kader van de openbare orde en veiligheid, worden de beelden live uitgelezen. Op de camerabeelden is een privacyscreening van toepassing. Dit betekent dat woningen niet in beeld komen, mocht de camera daar op komen te staan. Denk hierbij aan de appartementen boven het stadscentrum.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig