Nieuwsbericht Brandveiligheid in schijnwerpers tijdens Steenbergse veiligheidsmarkt

Gepubliceerd op: 05 oktober 2016

In het kader van de brandpreventieweken en de week van brandveiligheid organiseert de gemeente Steenbergen op woensdag 12 oktober tussen 12.30 en 16.00 uur een speciale veiligheidsmarkt. Diverse Poster veiligheidsmarkt
hulpdiensten vullen het parkeerterrein voor het gemeentehuis in Steenbergen met voertuigen en materieel om aandacht te vragen voor (brand)veiligheid. Wethouder Lepolder opent de veiligheidsmarkt om 12.30 uur.

Voor jong en oud

Speciaal voor jonge bezoekers is er een groot springkussen in de vorm van een brandweerwagen. Ook kunnen zij zich voor even brandweerman of – vrouw wanen tijdens het oefenen met een brandweerspuit. Medewerkers van diverse hulpdiensten en de gemeente staan klaar om met bezoekers in gesprek te gaan over veiligheid in en rond het huis. In het kader van de brandpreventieweken is er specifiek aandacht voor brandveiligheid. Zo geeft de brandweer demonstraties en het Rode Kruis laat zien hoe brandwonden behandeld worden.

Organisaties

De volgende organisaties zijn aanwezig tijdens de veiligheidsmarkt:
Brandweer, Politie, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Officier van Dienst Bevolkingszorg, Buurtpreventieteams, het Rode Kruis, Strukton Incident Management en de gemeente Steenbergen.

Brandveilig leven

De veiligheidsmarkt maakt deel uit van een reeks van activiteiten in de gemeente Steenbergen om aandacht te vragen voor brandveilig leven. Om dit te stimuleren deelt de gemeente 1500 gratis rookmelders uit. Ook op de veiligheidsmarkt zijn brandmelders verkrijgbaar. Op onze website staan meer activiteiten in het teken van brandveilig leven in de gemeente aangekondigd..

Opties

Deel deze pagina: