Nieuwsbericht Bestrijding van de reuzenberenklAUW

Gepubliceerd op: 12 juli 2017

De buitendienst van de Gemeente Steenbergen doet er alles aan om de reuzenberenklauw zoveel mogelijk te bestrijden. Dit gebeurt vooral op locaties, waar de kans het grootst is dat mensen met deze plant in Foto Berenklauw
aanraking kunnen komen. Hoewel de reuzenberenklauw niet giftig is, kan contact met het sap ervan (en blootstelling aan zonlicht) tot vervelende klachten leiden: rode, jeukende vlekken, gevolgd door zwelling en blaarvorming, die lijkt op brandwonden.

Bestrijding

De bestijding gebeurt zowel door te maaien als door zaadvorming en verspreiding te voorkomen. Kent u nog plaatsen waar de reuzenberenklauw welig tiert en de plant naar uw mening gevaar oplevert? Laat het ons weten! Bel naar 140167 of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-12 69 23 99. Ook kunt u een melding doen via de website of de Mijn Gemeente App.

Opties

Deel deze pagina: