Nieuwsbericht Ambtenaar betrokken bij voorval

Gepubliceerd op: 04 april 2017

Gisteren aan het begin van de avond heeft een burger één van de medewerkers van de gemeente Steenbergen op onacceptabele wijze thuis lastig gevallen. De betreffende man vond het nodig om langere tijd uitermate intimiderend op de voordeur van de woning van de betreffende ambtenaar te bonzen onder het luid uitroepen van verwensingen.

Dit voorval heeft veel indruk gemaakt op de betreffende ambtenaar en zijn gezin. Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen neemt het college zeer serieus. Er zijn dan ook een aantal maatregelen getroffen.

De burgemeester legt de bewuste burger een gemeentehuisverbod op voor de komende vier maanden. Daarnaast geldt vanaf vandaag een straatverbod in de omgeving van de woning van de betreffende ambtenaar.

Reactie burgemeester Van den Belt:  "Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen tolereer ik absoluut niet. Iedereen die voor onze gemeente en onze gemeenschap werkt moet kunnen vertrouwen dat hij of zij dit te allen tijde in een veilige omgeving kan doen. Het mag niet gebeuren dat het gezin wordt geraakt. Ik doe er alles aan om de veiligheid rondom woon- en werkomgeving van medewerkers van de gemeente te waarborgen!"

Opties

Deel deze pagina: