Nieuwsbericht ‘Keuzes maken in het Jaar van de Hond’

Gepubliceerd op: 09 januari 2018

In zijn nieuwjaarstoespraak heeft burgemeester Ruud van den Belt aan 2018 het thema 'keuzes maken' gegeven. ''We leven volgens de Chinese astrologie bovendien in het jaar van de hond en dat staat voor zowel voor loyaliteit en oprechtheid als voor waakzaam en beschermend zijn,'' zo sprak hij de vele bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst gisteravond in het gemeentehuis toe.

Onder grote belangstelling, stond burgemeester Van den Belt in zijn toespraak eerst stil bij vele mooie momenten uit het afgelopen jaar, dat in het teken stond van 'kansen pakken'.

Hoogtepunten

Hij constateerde tot zijn genoegen dat zowel de inwoners als het bedrijfsleven hieraan gehoor hebben gegeven. Met als hoogtepunten onder meer de opening van het Cosun Innovation Center in Dinteloord, de havenfeesten in Steenbergen en de viering van het 450-jarig bestaan van Nieuw-Vossemeer.

Verkiezingen

Daarnaast memoreerde hij bijvoorbeeld ook het overlijden van Steenbergenaar Ludo Goossens en de impact van zo'n trieste gebeurtenis op de samenleving. Vooruitblikkend op het nieuwe jaar, wees de burgemeester in het bijzonder op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart, waarbij belangrijke keuzes voor de toekomst van de gemeente Steenbergen worden gemaakt.

Stemmingslied

,,De keuze is aan u,'' hield hij het publiek voor. ,,Laten we samen verder bouwen aan een gemeenschap, waarin het voor iedereen goed wonen, werken en recreëren is.''

Na zijn toespraak werd de clip van het Stemmingslied gepresenteerd, onderdeel van de campagne Heel Steenbergen Stemt, bedoeld om de opkomst te verhogen. Het refreintje werd door de gasten al snel uit volle borst meegezongen.

bezoekers van de nieuwjaarsreceptie 2018
 Veel bezoekers van de nieuwjaarsreceptie
.

Opties