Nieuwsbericht 380 KV tracé schampt gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 12 juli 2017

Minister Kamp heeft het besluit van de samenwerkende overheden over de keuze van het Zuid-West hoogspanningstracé 380 KV dat tussen Rilland en Tilburg wordt aangelegd overgenomen. Dat betekent dat het 380 kv tracé de gemeente Steenbergen schampt. Met dit besluit hebben we ervoor gezorgd dat de gevolgen voor de bewoners beperkt blijft.

Het tracé is nodig om Nederland ook in de toekomst te blijven voorzien van de stroombehoefte. De samenwerkende overheden - 18 gemeenten en 2 provincies -overhandigden op 31 mei een meest gedragen tracé als advies aan minister Kamp. De minister heeft dit advies overgenomen. Voor Steenbergen betekent dit dat het tracé volledig ten zuiden van de grens van de gemeente Steenbergen komt te liggen en het grondgebied schampt. Wethouder Lepolder: "De bewoners die de gevolgen ondervinden van dit besluit, worden binnenkort uitgenodigd op het gemeentehuis. In gesprek gaan we op zoek naar maatwerkoplossingen." Ook Tennet  zal daarin zijn verantwoordelijkheid nemen.

Alle informatie over deze hoogspanningsverbinding vind je op:  http://www.zuid-west380kv.nl/rilland-tilburg

Opties

Deel deze pagina: