Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Gladheidbestrijders op pad

( 30 november 2017 )

Het is al weer die tijd van het jaar. De dagen worden korter en de temperaturen lager. De buitendienst van de gemeente Steenbergen is dan ook volop in voorbereiding geweest de laatste dagen om de wegen toegankelijk te maken bij wintersweer.

 

‘Valence Bickel gaat Steenbergen in Rusland op de kaart zetten’

( 30 november 2017 )

Dankzij een geslaagde benefietavond, met ook een bijdrage van de gemeente Steenbergen, kan de Heense karateka Valence Bickel (19) haar sportieve kunsten gaan vertonen op het Wereld Kampioenschap in Rusland. Wethouder Cors Zijlmans overhandigde haar vrijdag een cheque van 250 euro.

 

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 13 december

( 28 november 2017 )

Op 13 december 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie hoorzittingen vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie twee bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar.

 

De Nederlandse arbeidsmarkt verandert

( 27 november 2017 )

De werkgelegenheid in West-Brabant neemt steeds meer toe, ook in Steenbergen. We verwachten een stijging van 2% van het aantal banen in 2017. Ook zien we grote veranderingen in de samenstelling van de arbeidsmarkt. In de gemeente Steenbergen is dit jaar het aantal mensen dat een werkloosheidswet uitkering (ww) ontvangt met 18% gedaald. Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering ontvangt is gestegen met 3,5%. Als gemeente werken we er hard aan om in te spelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 29 november

( 27 november 2017 )

Op de agenda o.a. de volgende plannen: Steenbergseweg 5, Oostvoorstraat 27 te Di, Waterhoefke 6, Drukkerij 14 te Stb, Wenerstraat 18 NV

 

Tellers en (reserve) stembureauleden gezocht

( 24 november 2017 )

We zijn nog op zoek naar tellers en (reserve)stembureauleden. Kom je ons hierbij helpen op 21 maart 2018? Dan zijn het namelijk de gemeenteraadsverkiezingen en het landelijk referendum Wet op de Inlichtingen en veiligheidsdiensten. Natuurlijk ontvang je een vergoeding voor uw inspanningen. Meld je voor 11 december aan.

 

Drie Brabantsewal gemeenten sluiten convenant over samenwerking

( 23 november 2017 )

Op woensdag 22 november hebben de drie burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht een handtekening gezet onder het "Convenant Samenwerking Brabantse Wal". Met dit convenant wordt de samenwerking bekrachtigd van het meer gezamenlijk opereren van de gemeentebesturen.

 

Intentieovereenkomst gemeente Steenbergen en CIC

( 20 november 2017 )

‘Blijvende aandacht voor Huis van Morgen levert een win-win-win situatie op’. Met een ferme handdruk hebben wethouder Cor van Geel van de gemeente Steenbergen en directeur Chantal van Spaendonck van het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) afgesproken dat zij zich gezamenlijk blijven inzetten voor zorgvernieuwing en de aandacht hiervoor bij het publiek.

 

Veilig Thuis West-Brabant houdt open huis tijdens de Week tegen Kindermishandeling

( 20 november 2017 )

Van 20 tot en met 26 november is het de week tegen Kindermishandeling. Daarom opent Veilig Thuis West-Brabant haar deuren aan de St. Ignatiusstraat 253 in Breda. Op werkdagen van 09.30-16.00 uur kan iedereen binnenlopen met vragen over kindermishandeling en over de werkwijze van Veilig Thuis.

 

Nieuwe banieren op de Markt brengen het rijke Steenbergse vestingverleden weer tot leven

( 17 november 2017 )

Het vestingverleden van Steenbergen heeft weer een prominente plaats gekregen in het centrum van de stad. Op de Markt zijn drie nieuwe banieren te bewonderen, met fraaie beelden van de rijke historie, die vanuit Expeditie Nassau nieuw leven wordt ingeblazen.

 

Integrale controle op bedrijventerrein Reinierpolder

( 17 november 2017 )

Op dinsdag 14 november hebben de gemeente, OMWB (Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant), brandweer, politie, nutsbedrijven, BOA-pool en de belastingdienst gecontroleerd op het bedrijventerrein Reinierpolder in Steenbergen. Zes bedrijven zijn gecontroleerd. Er zijn geen bijzonderheden aan het licht gekomen. “Een mooi resultaat”, vindt ook burgemeester Ruud van den Belt.

 

Buurtbemiddeling vanaf 1 januari van start in Steenbergen

( 15 november 2017 )

Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen gebruik maken van buurtbemiddeling. Getrainde bemiddelaars helpen buren met problemen en ergernissen, zoals geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen. Hierdoor kunnen inwoners het contact met elkaar herstellen en oplossingen bedenken. Buurtbemiddeling draagt bij aan veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk. Om te kunnen starten met buurtbemiddeling, is WijZijn Traverse nog op zoek naar vrijwilligers. Zij kunnen zich de komende periode aanmelden.

 

Telefonische bereikbaarheid weer in orde

( 15 november 2017 )

U kunt ons telefonisch weer goed bereiken! Gisteren hadden we technische problemen, deze hebben we inmiddels opgelost.

 

Veilig omgaan met de telefoon en de computer

( 14 november 2017 )

In Nederland zijn er per jaar circa 450.000 mensen het slachtoffer van computerfraude. Ook zijn oplichters steeds meer actief via de telefoon. Lees meer over hoe oplichters te werk gaan

 

Problemen telefonische bereikbaarheid

( 14 november 2017 )

Door technische problemen kan het zijn dat u ons telefonisch niet te pakken krijgt of dat de verbinding wordt verbroken. Excuses voor het ongemak. Als u ons telefonisch niet te pakken krijgt, kunt u bij spoedvragen een mail, whatsappbericht (tel: 06-12692399) of Facebookbericht sturen.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 15 november

( 13 november 2017 )

O.a. de volgende plannen worden behandeld: Rondom (ong.), Noordlangeweg 2, Havenweg 67, Willempoldersweg 3, Symbiose 9, Waterhoefke 6, .......

 

Opnieuw goede resultaten controles hondenoverlast

( 09 november 2017 )

Eind oktober hebben we opnieuw gecontroleerd op hondenoverlast. Heel veel hondeneigenaren houden zich goed aan de regels. Er was slechts één overtreding.

 

Verspreiding van jodiumtabletten

( 09 november 2017 )

De Rijksoverheid wil dat Nederland zo goed mogelijk is voorbereid op een eventueel ongeval met een kernreactor. De overheid verspreidt vanaf 3 oktober 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. Ook in de gemeente Steenbergen worden jodiumtabletten verspreid.

 

Resultaten enquête visie CentrumHaven Dinteloord bekend

( 08 november 2017 )

De resultaten van de tweede enquête voor de visie CentrumHaven Dinteloord zijn bekend. Hieruit komt naar voren dat inwoners uit Dinteloord het vooral belangrijk vinden de haven aan te pakken. Een andere wens is éénrichtingsverkeer in de straat Raadhuisplein, tussen Princenhof en Oostzijstraat. Daarnaast wordt ook eenheid in het straatmeubilair en bestrating aangedragen als verbetering. De uitkomsten worden de komende maand verwerkt in een visie. Het college wil deze visie in december aan de gemeenteraad aanbieden ter vaststelling.

 

Kinderen van basisschool Merijntje ontbijten met burgemeester

( 08 november 2017 )

De kinderen uit groep 1 en 2 van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer waren op woensdag 8 november te gast in het gemeentehuis voor een gezamenlijk ontbijt met burgemeester Ruud van den Belt.

 

Zet inbrekers in het zicht

( 03 november 2017 )

De donkere dagen staan weer voor de deur en de cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan weer stijgt ten opzichte van de zomermaanden.

 

Expeditie Nassau: op volle kracht vooruit!

( 03 november 2017 )

Ook na de finale van de Brabantse Erfgoedprijs, waarbij het Levensboek op een fantastische tweede plaats eindigde, gaat Expeditie Nassau weer op volle kracht vooruit.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig