Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 8 november

( 30 oktober 2017 )

Op 8 november 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie twee bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit woensdag 1 november 2017

( 30 oktober 2017 )

Agenda vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit: Drukkerij 14 en Wouwsestraat (ong.) te Stb

 

Granaat veilig gesteld bij werkzaamheden Steenbergen-Zuid

( 24 oktober 2017 )

Update 13.31 uur: De EOD heeft de granaat zojuist opgehaald en vervoerd naar een veilige locatie, waar deze tot ontploffing wordt gebracht. Bij werkzaamheden aan de riolering bij de Esdoornstraat in Steenbergen-Zuid is één schutgranaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De granaat is veilig gesteld. De politie heeft de direct omwonenden geïnformeerd. De explosieven opruimingsdienst Defensie (EOD) komt binnen 1,5 uur ter plaatse om de situatie verder af te handelen. Het is niet in de directe omgeving van de Gummarusschool, dus kinderen kunnen vanmiddag gewoon naar school.

 

GGD-onderzoek 0 tot en met 11-jarigen van start

( 20 oktober 2017 )

Heeft u een kind in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar? Dan bent u misschien uitgenodigd om een jeugdenquête in te vullen. De GGD West-Brabant doet een groot gezondheidsonderzoek onder 19.000 ouders en verzorgers in West-Brabant.

 

Werkzaamheden op schema

( 19 oktober 2017 )

We zijn bezig met de herinrichting in Steenbergen Zuid, een groot project dat in delen uitgevoerd wordt. Op dit moment zijn er diverse werkzaamheden gaande tussen de Seringenlaan, Oudlandsestraat, Magnoliastraat en de Acacialaan.

 

Deelnemers gezocht voor werkgroep centrumplan Welberg

( 17 oktober 2017 )

We kunnen nog wat inwoners gebruiken die deel willen nemen aan de werkgroep waarin verder gesproken wordt over de inrichting van het nieuwe dorpsplein in Welberg.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit woensdag 18 oktober 2017

( 17 oktober 2017 )

Agenda: Spiegelvloot en Oostgroeneweg 11 te Di - J.F. Kennedystraat 3 te Stb

 

Pop-up store van het Huis van Morgen sluit af met aantal speciale activiteiten

( 13 oktober 2017 )

In de laatste week dat de pop-up store van het Huis van Morgen geopend is, staan nog een aantal speciale activiteiten op het programma. Zo krijgt het thema dementie op woensdag 18 oktober extra aandacht en dan is ook Zorghoeve Kakelbont te gast. Vrijdag 20 oktober wordt de Orion Webbox voor mensen met een visuele beperking gedemonstreerd. Zaterdag 21 oktober is de slotdag van tijdelijke winkel aan de Blauwstraat 58 in Steenbergen, waar alles draait om de nieuwste hulpmiddelen en ontwikkelingen in de zorg.

 

Wees alert op babbeltrucs

( 13 oktober 2017 )

De laatste weken is het aantal aangiften van babbeltrucs in West- Brabant toegenomen. Dieven zagen kans met een smoesje een woning binnen te komen en vervolgens geld, pinpassen en sieraden weg te nemen.

 

Maritieme Veiligheid

( 12 oktober 2017 )

Burgemeester Van den Belt, Loco-burgemeester Zijlmans en de veiligheidsadviseur van gemeente Steenbergen hebben op woensdag 11 oktober 2017 een netwerkbijeenkomst "Maritieme Veiligheid" op het Schelde-Rijnkanaal bezocht. Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant én Veiligheidsregio Zeeland.

 

Wethouders Brabantse Wal ondertekenen nieuwe overeenkomsten voor begeleiding en huishoudelijke ondersteuning

( 11 oktober 2017 )

Op woensdag 11 oktober ondertekenden de wethouders van de drie Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen nieuwe overeenkomsten voor begeleiding en huishoudelijke ondersteuning.

 

Sluitend huishoudboekje voor Steenbergen

( 10 oktober 2017 )

Het college van de gemeente Steenbergen heeft op 5 oktober de begroting voor 2018 en de volgende jaren ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Een begroting met ambitie en veel nieuwe plannen. Steenbergen wil goed voorbereid zijn op de toekomst. De nieuwe Omgevingswet, de omvorming van het sociaal domein, een energieneutraal Steenbergen en innovatie zijn daarvan de belangrijkste voorbeelden. Marijke Vos, wethouder Financiën: "Al onze plannen passen in het huishoudboekje van de gemeente. Er blijft voor de komende jaren zelfs nog een plus over. Die plus is in 2018 € 35.000 en loopt op naar € 68.000 in 2021. Op donderdag 9 november besluit de gemeenteraad of de begroting akkoord is.

 

Werkzaamheden Halsterseweg in Steenbergen vanaf 6 oktober

( 04 oktober 2017 )

Vanaf vrijdag 6 oktober 19.00 uur tot maandag 9 oktober 7.00 uur is de Halsterseweg in Steenbergen afgesloten in verband met werkzaamheden. De rijbaan wordt voorzien van nieuw asfalt, waardoor de gehele rijbaan wordt afgesloten.

 

Herinrichting Helfrichstraat en omgeving start op 9 oktober

( 04 oktober 2017 )

De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van nieuwe parkeervakken en drempels, het vernieuwen van tegels in de trottoirs, het vernieuwen van de opsluitbanden langs de rijbaan en trottoirs en het vernieuwen van het regenwater riool bij de garageboxen achter de Helfrichstraat. De bestrating van de rijbaan wordt hergebruikt.

 

College wil kapvergunning aanvragen voor platanen aan de Kruispoort in Steenbergen

( 04 oktober 2017 )

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen is bereid een aanvraag voor een kapvergunning te doen voor de platanen aan de Kruispoort in Steenbergen. Het college doet dit om gedeeltelijk uitvoering te geven aan de motie van de gemeenteraad van 22 juni 2017 en om te zorgen voor een transparant besluitvormingsproces.

 

Verspreiding van jodiumtabletten in oktober 2017

( 04 oktober 2017 )

De Rijksoverheid wil dat Nederland zo goed mogelijk is voorbereid op een eventueel ongeval met een kernreactor. De overheid verspreidt vanaf 3 oktober 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. Ook in de gemeente Steenbergen worden jodiumtabletten verspreid.

 

Bedankt voor uw steun aan het Steenbergse Levensboek!

( 03 oktober 2017 )

Zou het gelukt zijn? Heeft het Levensboek van Expeditie Nassau genoeg stemmen gekregen voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017? Donderdag 5 oktober weten we het, want dan is de prijsuitreiking! Namens alle betrokkenen willen we iedereen die gestemd heeft heel hartelijk bedanken, zowel voor het stemmen zelf als voor het steunen van onze campagne, door berichten te delen en zoveel mogelijk mensen te motiveren om ook hun stem uit te brengen. Nu is het afwachten én duimen geblazen... De prijsuitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 vindt a.s. donderdag begin van de avond plaats in Tilburg. Zo snel als we maar kunnen hoort u van ons hoe het afgelopen is. En wat er ook gebeurt: we zijn en blijven apetrots op de bereikte finaleplaats!

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 4 oktober 2017

( 03 oktober 2017 )

Agenda: Kruislandsedijk (De Blauwe sluis) en Laurentiusdijk 4 te Stb - Zuideinde (ong.) en Spiegelvloot te Di

 

Wouwsestraat/Zuidwal weer open

( 01 oktober 2017 )

Vanmiddag zijn de Wouwsestraat en de Zuidwal in Steenbergen weer open gegaan.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig