Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Astbesthoudende resten vrijgekomen bij brand

( 29 september 2017 )

Vannacht (29 september 2017) heeft er tussen 02:00 – 03:00 uur korte brand gewoed in een bijgebouw van de woning aan de Wouwsestraat 45 te Steenbergen.

 

Het Steenbergse Levensboek komt tot leven!

( 28 september 2017 )

Het Steenbergse Levensboek is in de race voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Stemmen kan nog t/m 1 oktober via www.erfgoedbrabant.nl/stem. Met ons nieuwe (animatie)filmpje wekken we Het Levensboek alvast wat meer tot leven, zodat het tot eenieders verbeelding gaat spreken.

 

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 11 oktober

( 27 september 2017 )

Op 11 oktober 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie 2 bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar.

 

Brand in loods op industrieterrein Steenbergen

( 26 september 2017 )

Vandaag is er rond 17.30 uur brand uitgebroken in een loods aan de Drukkerij op het industrieterrein in Steenbergen.

 

Nieuwe medewerkers wegwijs gemaakt in het gemeentehuis én de gemeenschap

( 22 september 2017 )

Groot was het enthousiasme bij de deelnemers aan de Introductiedag van de gemeente Steenbergen, nadat zij elkaar, hun collega's, de organisatie én de gemeenschap beter hadden leren kennen.

 

Snipperpad Steenbergen tijdelijk afgesloten

( 20 september 2017 )

De gemeente sluit het snipperpad achter het sportpark langs de Rondweg-Oost in Steenbergen vanaf volgende week af met hekken. Maandag starten de werkzaamheden. Burgemeester Ruud van den Belt: "Dit is een van de maatregelen die wij treffen tegen het vandalisme in Steenbergen-Zuid. We hebben dit samen met de politie besloten in overleg met de atletiek- en survivalvereniging. Ik wil iedereen in Steenbergen-Zuid nogmaals oproepen om iedere maar enigszins verdachte situatie te melden, een onderbuikgevoel is echt al voldoende om te bellen met de politie. Ik vind het belangrijk dat de dader(s) zo snel mogelijk gepakt worden."

 

Stem op Het Levensboek en schrijf geschiedenis!

( 18 september 2017 )

‘Verkiezingscampagne’ voor Brabantse Erfgoedprijs van start. Het Steenbergse Levensboek zit in de finale van de Brabantse Erfgoedprijs 2017! Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt. Stemmen kan vanaf nu, vrijdag 15 september, tot en met zondag 1 oktober via www.erfgoedbrabant.nl/stem. ,,We gaan voor goud!'' stelt een trotse burgemeester Ruud van den Belt.

 

De visie voor CentrumHaven Dinteloord groeit

( 18 september 2017 )

Inwoners van de kern Dinteloord kunnen tot en met 24 september hun mening geven op de plannen voor het centrum, de haven en het gebied ertussen. U kunt via de website www.centrumhavendinteloord.nl aangeven hoe het meest ideale plaatje eruit moet komen te zien. Er is veel ambitie voor (te) weinig ruimte. Die conflicten vragen om keuzes: minder parkeren maar mooiere verblijfsruimte of andersom? De gemeente legt dit soort vragen nu voor aan de inwoners. Met deze uitkomsten wordt het plan verder uitgewerkt. Eind dit jaar beslist de gemeenteraad over de visie

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 20 september 2017

( 18 september 2017 )

Agenda: Molenweg 8 te Stb - Oostvoorstraat 7 - Rondom 1 - Boompjesdijk 1 te Di

 

Handhavingsactie Park aan het Veer

( 15 september 2017 )

Gisteravond (14 september) heeft een integrale controle plaatsgevonden bij Park aan het Veer in Nieuw-Vossemeer. Gemeente Steenbergen, politie en het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC) voerden deze actie gezamenlijk uit.

 

Inloopavond herinrichting Steenbergen-Zuid fase 2 goed bezocht

( 12 september 2017 )

Gisteren organiseerden wij een inloopavond voor de herinrichting van Steenbergen-Zuid fase 2. Bijna 80 inwoners maakten gebruik om naar het voorlopig ontwerp van de wijk te komen kijken en hierop te reageren. Een hele mooie opkomst!

 

Het Huis van Morgen, dat mag je niet missen

( 12 september 2017 )

Pop-up store van 13 september t/m 21 oktober in Steenbergen. Waarom iedereen naar de pop-up store van het Huis van Morgen moet komen? ,,Omdat je nergens anders op zo’n laagdrempelige manier kennis kunt maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen en hulpmiddelen, die ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven meedoen in onze samenleving en op een verantwoorde manier langer thuis kunnen blijven wonen.’’

 

Controle hondenbelasting in Steenbergen

( 12 september 2017 )

De gemeente Steenbergen voert vanaf 18 september weer controles uit op de hondenbelasting. Een hondencontroleur kan dus aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. TOG Nederland voert de controles uit namens de gemeente. De hondencontroleurs hebben een legitimatiebewijs, verstrekt door de gemeente, bij zich.

 

Levensboek in finale Brabantse Erfgoedprijs!

( 11 september 2017 )

Het is gelukt! Het Levensboek van Expeditie Nassau is doorgedrongen tot de finale van de Brabantse Erfgoedprijs 2017! Eind deze week begint de grote ‘verkiezingsstrijd’, waarbij het publiek aan zet is.

 

Vervolgbijeenkomst herinrichting Steenbergen Zuid

( 11 september 2017 )

Op maandag 11 september is er een vervolgbijeenkomst over de herinrichting in Steenbergen Zuid (fase 2).

 

Kick-off Thematische Routes West Brabantse Waterlinie

( 08 september 2017 )

In het bijzijn van wethouder Petra Lepolder en haar collega Patrick van der Velden uit Bergen op Zoom vond gisteren op Fort de Roovere in Halsteren de kick-off plaats van de Thematische Routes: fiets- en wandelroutes die alle bezienswaardigheden van de West Brabantse Waterlinie met elkaar gaan verbinden.

 

Water op straat

( 07 september 2017 )

Van tijd tot tijd hebben we te maken met hevige regen. Met de herfst voor de deur zal dit alleen maar meer worden. We krijgen vaker te maken met extreme hoos- en piekbuien. Het zal dus vaker voorkomen dat er water op straat staat. Vrijdag 1 september was hier een goed voorbeeld van. In zeer korte tijd viel 28mm neerslag. Geen enkel rioolstelsel is berekend op zulke extreme neerslag in korte tijd. Het water op straat was echter van korte duur en leverde zover bekend geen overlast in de woning. Om te zorgen dat extreme neerslag in korte tijd geen wateroverlast veroorzaakt in de woningen is de gemeente Steenbergen bezig met de riolering aan te pakken. Want zoals onze werkvoorbereider rioolaansluiting/ rioolonderhoud zegt: "Beter water op straat dan op het laminaat."

 

Goede resultaten controles hondenoverlast

( 07 september 2017 )

Eind mei en begin juni hebben we een themagerichte handhavingsactie gehouden. Dit keer hadden we als onderwerp hondenoverlast en beloonden we goed gedrag. Gelukkig hielden bijna alle gecontroleerde hondeneigenaren zich aan de regels. Zij kregen een zakje met hondenkoekjes voor hun viervoeter. Iedereen had een opruimmiddel bij zich. We hebben slechts twee waarschuwingen uitgedeeld, omdat een hond losliep terwijl deze aangelijnd moest zijn.

 

Oefening Koninklijke Luchtmacht

( 07 september 2017 )

Er wordt weer geoefend door de Koninklijke Luchtmacht. Wellicht dat ze ook de gemeente Steenbergen passeren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Defensie.

 

Gemeente Steenbergen vraagt verenigingen en organisaties om mee te denken over nieuw sportbeleid

( 06 september 2017 )

De gemeente Steenbergen is bezig met haar sportbeleid te actualiseren. Hiervoor vraagt zij sportverenigingen, zorginstellingen, scholen, beheerorganisaties van sporthallen en zwembaden en vertegenwoordigers van het sociaal Domein om hun gedachten en ideeën te geven tijdens een kick-off bijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 25 september om 19.30 uur in de kantine van SC Welberg, Hoogstraat 17 in Welberg. Wethouder Cors Zijlmans opent de avond. Na een algemene discussie wordt aan de hand van stellingen verder gepraat over uiteenlopende thema´s. Bijvoorbeeld of sporten en bewegen de samenhang in de wijk kan verbeteren en of er voldoende mogelijkheden en voorzieningen zijn voor alle leeftijdsgroepen om te sporten en te bewegen.

 

Laatste loodjes onderhoud N259

( 04 september 2017 )

Als gevolg van de wolkbreuk vrijdagmiddag, kon de N259 tussen Steenbergen en Dinteloord die avond helaas pas om 21.30 uur open. Deze en volgende week worden de onderhoudswerkzaamheden afgerond. De weg blijft wel gewoon toegankelijk voor alle verkeer.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op 6 september

( 04 september 2017 )

Agenda: Hanedreef 13 te Kr - Warwickstraat (ong.) en Liberatorstraat 3 te Stb Rode Kruisstraat 1 te NV

 

N259 weer open

( 01 september 2017 )

Goed nieuws! De N259 tussen Steenbergen en Dinteloord is vanaf vanavond (vrijdag 1 september) 19.00 uur weer open.

 

Werkzaamheden Havenkanaal Dinteloord vanaf 18 september

( 01 september 2017 )

Vanaf 18 september t/m eind oktober 2017 vinden er werkzaamheden plaats aan het Havenkanaal in Dinteloord. Het kanaal wordt tijdens de werkzaamheden gestremd. De werkzaamheden omvatten het aanbrengen van een nieuwe beschoeiing aan de zijde van de Havenweg.

 

Perspectiefnota in vogelvlucht

( 01 september 2017 )

Nieuw! De 'perspectiefnota in vogelvlucht'. Een unieke infographic, maar vooral een helder overzicht m.b.t. de stand van zaken, de toekomstplannen en de financiële vooruitzichten van onze gemeente.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig