Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op donderdag 29 juni 2017

( 27 juni 2017 )

De volgende plannen worden behandeld: Oudlandsestraat 64, Molenweg 49 t/m 79, Molenweg 47 en Lindenburghlaan 7 te Stb

 

Start werkzaamheden Steenbergen Zuid fase 1

( 23 juni 2017 )

Volgende week wordt gestart met het project "Herinrichting Steenbergen Zuid fase 1". Met dit project wordt de wateroverlast in de wijk Steenbergen Zuid aangepakt en geven we een kwaliteitsimpuls aan de openbare ruimte. Met aanpassingen aan de weg, de bestrating en het groen verbeteren we ook de uitstraling van de buurt. De activiteiten die plaats gaan vinden zijn:

 

Mogelijk stankoverlast door broeibrand

( 22 juni 2017 )

Door een broeibrand in De Heen kan ook in de kern Steenbergen stankoverlast ontstaan.

 

Opruimvergoeding in Brabant

( 21 juni 2017 )

Grondeigenaren in Noord-Brabant die vorig jaar kosten hebben moeten maken voor het opruimen van drugsafval, kunnen van 23 mei tot en met 15 augustus een financiële tegemoetkoming (max. 50%) aanvragen. De subsidie kan worden aangevraagd via www.subsidiedrugsafval.nl.

 

Steenbergse haven prachtig in beeld

( 21 juni 2017 )

Vandaag bezochten ruim 50 leerlingen van ´t Ravelijn het gemeentehuis. Voor een opdracht van school hebben zij prachtige tekeningen gemaakt van de haven in Steenbergen. Tijdens dit bezoek koos een jury de drie mooiste tekeningen uit die een prijs in ontvangst mochten nemen van wethouder Zijlmans.

 

Denk mee, vul in!

( 21 juni 2017 )

Afgelopen 8 juni was er een ontwerpfestival. Ongeveer 35 mensen bezochten de avond. Op grote ontwerptafels gaven zij hun wensen aan over de CentrumHaven Dinteloord. Voor mensen er die avond niet bij konden zijn, is er speciaal een digitale vragenlijst opgesteld: www.centrumhavendinteloord.nl.

 

Blauwe Sluis officieel in gebruik genomen

( 19 juni 2017 )

Met de opening van de Blauwe Sluis (gelegen bij de kruising tussen de Kruislandsedijk en Bovensasweg) hebben de inwoners van de gemeente Steenbergen en recreanten er weer een mooie trekpleister bij. Wethouder Petra Lepolder en gedeputeerde Johan van den Hout openden de Blauwe Sluis door een kano te water te laten.

 

Hitteplan van kracht

( 19 juni 2017 )

Vandaag is het hitteplan geactiveerd voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Verder is het nodig om alert te zijn op zonverbranding van de huid. Het hitteplan moet vooral problemen voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Het RIVM roept op om in de genoemde provincies extra aandacht te besteden aan deze kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer zo veel mogelijk te beperken.

 

Kennismaking nieuwe vervoerders leerlingen

( 19 juni 2017 )

Vorige week maakten taxibedrijf Revo uit Bergen op Zoom en TRC uit Middelburg kennis met wethouder Zijlmans van gemeente Steenbergen. De vervoerders gaan voor een periode van 8 jaar leerlingen vervoeren in de gemeente. Vanaf eind augustus rijden busjes met hun logo door Steenbergen. Streven van beide vervoerders is om zoveel mogelijk chauffeurs van de huidige vervoerder over te nemen.

 

Gemeentegids Steenbergen 2017/2018

( 19 juni 2017 )

Vers van de pers... de gemeentegids! De gemeentegids van 2017/2018 kunt vanaf vandaag op uw deurmat verwachten. Heeft de gemeentegids na twee weken nog niet ontvangen? Dan kunt u de gemeentegids ook ophalen in het gemeentehuis, Buiten de Veste 1. Kunt niet wachten? Bekijk dan de gemeentegids 2017/2018 (http://lokaaltotaal.nl/steenbergen/) alvast digitaal.

 

Aanwijzing lokale publieke media-instelling gemeente Steenbergen

( 17 juni 2017 )

Iedere vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media een lokale publieke media-instelling aan voor het verzorgen van lokaal nieuws. In de gemeente Steenbergen is dit de SLOS. Op 3 februari 2018 loopt de aanwijzing van de lokale publieke media-instelling af. Dit betekent dat geïnteresseerden een aanvraag kunnen indienen om voor de komende periode als lokale omroep te worden aangewezen.

 

Ere wie ere toekomt op eerste, geslaagde Steenbergse Veteranendag

( 16 juni 2017 )

Burgemeester Ruud van den Belt heeft vrijdagmiddag 16 juni aan zes veteranen uit de gemeente Steenbergen het draaginsigne uitgereikt, verbonden aan de Nobelprijs voor de Vrede die in 1988 werd toegekend aan de vredesmachten die tussen 1956 en 1988 namens de Verenigde Naties in actie kwamen. De gedecoreerde ‘blauwhelmen’ zijn de heren Bakker, De Lang en Mes uit Dinteloord, de heren Kocken en Noordijk uit Steenbergen en de heer Ruyten uit Kruisland.

 

Gemeenten West-Brabant West en Juzt zijn eruit!

( 16 juni 2017 )

De negen gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert gaan samen met Juzt aan de slag om, voor de rest van 2017, de jeugdzorg te verzorgen.

 

Website buurtpreventieteams kernen Steenbergen in gebruik genomen

( 15 juni 2017 )

Woensdagavond is de website www.buurtpreventiesteenbergen.nl officieel gelanceerd. Burgemeester Ruud van den Belt onthulde de site. Op deze site is informatie te vinden over de buurtpreventieteams van de kernen in de gemeente Steenbergen. Ook de wijkagenten stellen zich voor en er staan tips en trucs op over veiligheid.

 

Een gratis energiescan! Wie wil dat nou niet?

( 15 juni 2017 )

Sinds een poos kunt u, als inwoner van gemeente Steenbergen, heel gemakkelijk een gratis energiescan aanvragen. Wat zo’n advies inhoudt vertelt Jos Bolders. Hij is energieambassadeur voor de gemeente Steenbergen en als energieambassadeur verbonden aan het Regionaal Energieloket West Brabant en de lokale coöperatie Energiek Brabantse Wal.

 

Woon- en beleefevent STBLEEFT klaar voor de start

( 14 juni 2017 )

Op zaterdag 17 juni staat het gemeentehuis van Steenbergen aan Buiten de Veste 1 in het teken van het woon- en beleefevent STBLEEFT. Tientallen deelnemers uit de wereld van wonen en leven zijn die dag van 10.00 tot 16.00 uur present om de bezoeker van alle gewenste informatie te voorzien. Op zoek naar een nieuwe woning, of naar manieren om het eigen huis duurzamer of levensloopbestendig te maken? Tijdens STBLEEFT is er voor elke vraag een antwoord, voor elk probleem een oplossing. De woonbeurs is een initiatief van Helmig Makelaardij en de gemeente Steenbergen

 

Oordeelvormende vergadering 26 juni vervalt

( 14 juni 2017 )

De agendacommissie van de gemeenteraad heeft aangegeven dat de oordeelvormende vergadering van 26 juni komt te vervallen. Dit wegens een gebrek aan agendapunten voor twee volwaardige oordeelvormende vergaderingen in juni. Alle agendapunten en ingekomen stukken voor de oordeelvormende vergaderingen worden geagendeerd voor 28 juni.

 

De eerste Sportinstuif voor senioren in Steenbergen

( 14 juni 2017 )

Op woensdag 12 juli van 09.30 tot 14.00 uur organiseren SWOS en de gemeente Steenbergen in het Cromwiel te Steenbergen voor het eerst de Sportinstuif voor senioren. Het is een gezellig samenzijn, speciaal voor 50 plussers, en staat in het teken van bewegen.

 

Maak kennis met uw wijkteam zaterdag 17 juni!

( 13 juni 2017 )

Zaterdag 17 juni kunt u kennismaken met het wijkteam bij u in de wijk. Van 10.00 tot 12.30 uur kunt u bij het wijkteam terecht voor al uw vragen, opmerkingen, ideeën en tips over de openbare ruimte. De wijkteams staan: in Steenbergen op de markt, op de Welberg bij gemeenschapshuis De Vaert en op de De Heen in gemeenschapshuis De Stelle. Ook de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS), Steunpunt Mantelzorg Steenbergen, WijZijn Steenbergen en Vraagwijzer zijn aanwezig voor al uw vragen.

 

Geslaagde zonnige Brabantse Wal Dag

( 13 juni 2017 )

Afgelopen zondag was de Brabantse Wal Dag. Dit jaar waren was gemeente Steenbergen 'gastgemeente'. Wethouder Petra Lepolder: "We kijken terug op een goed geslaagde Brabantse Wal Dag. Het weer deed mee, de organisatie liep gesmeerd en de standhouders en bezoekers waren tevreden! Graag bedank ik iedereen die geholpen heeft om er weer een fantastische dag van te maken!"

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 15 juni 2017

( 13 juni 2017 )

Agenda: Liberatorstraat (ong.) en Kruislandsedijk 13 te Stb, Noordlangeweg (ong.) en Oostgroeneweg (ong.) te Di

 

Terugblik ontwerpfestival CentrumHaven Dinteloord 8 juni

( 10 juni 2017 )

Donderdag 8 juni is de eerste stap gezet richting een nieuwe ruimtelijke visie voor het gebied CentrumHaven in Dinteloord. Was u er niet bij donderdagavond? U kunt nog tot 30 juni de online vragenlijst invullen!

 

Wijziging ophalen papiercontainers Dinteloord

( 09 juni 2017 )

Op zaterdag 10 juni worden de papiercontainers in Dinteloord opgehaald. In verband met de braderie kunnen de mensen die hun papiercontainer normaal gesproken plaatsen op de Westvoorstraat of de Oostvoorstraat deze wegzetten op de Stoofdijk of de Molendijk (het deel wat niet gebruikt wordt voor de braderie).

 

Lindenburghlaan gedeeltelijk afgesloten tussen 12 en 15 juni

( 09 juni 2017 )

Van 12 juni tot en met 15 juni is het gedeelte na inrit parkeerterrein Albert Hein tot Vestinghlaan afgesloten. Het gemeentehuis en de Brede School zijn bereikbaar via de Vestinghlaan. (via Westdam, Aldi, Doktersdreefje, Vestinghlaan).

 

Inloopavond vernieuwing bestaande windturbines Karolinadijk 11 juli in Dinteloord

( 08 juni 2017 )

Graag nodigen wij inwoners van Dinteloord uit voor een inloopavond over de vernieuwing van de bestaande windturbines aan de Karolinadijk in Dinteloord. De plannen voor de vernieuwing zijn nog in het prille beginstadium. De inloopavond is dinsdag 11 juli 2017

 

Beleef de Brabantse Wal Dag zondag 11 juni!

( 07 juni 2017 )

Zondag 11 juni is de 9e editie van de Brabantse Wal Dag. De Brabantse Wal Dag is dit jaar in Nieuw-Vossemeer, tegelijk met de Merijntje Gijzen Braderie en de viering van 450 jaar Nieuw-Vossemeer. U bent zondag van 11 tot 17 uur welkom. Het thema van de Brabantse Wal Dag dit jaar is ‘Beleving’.

 

Incident zwembad de Meermin

( 06 juni 2017 )

Afgelopen weekend heeft er een vervelend incident plaatsgevonden bij zwembad de Meermin. Door vandalisme is er 180.000 liter badwater weggestroomd.

 

Elektrische laadpaal in Dinteloord in gebruik genomen

( 06 juni 2017 )

Op verzoek van inwoners heeft zijn er drie laadpalen geplaatst. Eén in Dinteloord en twee in Steenbergen. Wethouder Vos heeft de laadpaal in Dinteloord in gebruik genomen. Vos::" dit geeft een stimulans om elektrisch te rijden. Minder CO2 uitstoot en dus goed voor het milieu. Zo werken we aan een duurzame toekomst."

 

380 kV hoogspanningsverbinding Rilland - Tilburg

( 02 juni 2017 )

Minister Kamp (EZ) ontving afgelopen donderdag een advies voor de ligging van een nieuw hoogspanningstracé tussen Rilland en Tilburg. Dit advies werd hem namens de samenwerkende overheden in Brabant en Zeeland overhandigd door Ron Dujardin, regionaal bestuurlijk trekker en wethouder in Etten-Leur, Erik van Merrienboer, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en Paul Vermeulen, technisch voorzitter. De samenwerkende overheden adviseren de minister te kiezen voor het meest gedragen tracé.

 

Waardering voor mantelzorgers in onze gemeente

( 01 juni 2017 )

Vanaf vandaag staat de mantelzorgwaardering weer op de pas. Wethouder van Geel sprak vandaag met Ellis Rozeboom. Zij is mantelzorger voor haar dochtertje Gina en nam de mantelzorgwaardering in ontvangst.

 

Gewijzigde openingstijden in verband met komende feestdagen

( 01 juni 2017 )

In verband met het komend Pinksterweekend hanteren wij gewijzigde openingstijden. De afvalinzameling kent i.v.m. de feestdagen een paar andere ophaaldagen, ook te vinden in de inzamelroute 2017.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig