Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Maatregelen tijdens (extreem) warme weersomstandigheden

( 31 mei 2017 )

Ook de komende week krijgen we binnen de regio te maken met (extreem) warme weersomstandigheden. Zoals het er nu naar uitziet houdt het warme weer minimaal aan tot en met het weekend.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op donderdag 1 juni

( 30 mei 2017 )

Agenda vergadering: Wildenhoeksestraat 3a en Drietak te KR, Willemspolderweg 2 en Symbiose 11 te DI en Reinierpolder III, kavel 7 te STB

 

Extra openstelling zwembad de Meermin op maandag 29 mei

( 29 mei 2017 )

Extra openstelling zwembad de Meermin op maandag 29 mei van 13.00-18.00 uur.

 

Verplicht onderzoek naar de veiligheid van galerij- en balkonvloeren

( 29 mei 2017 )

De Rijksoverheid verplicht eigenaren van flatgebouwen om onderzoek te doen naar de veiligheid van de constructie van galerij- en balkonvloeren. Het gaat voornamelijk om flats die zijn gebouwd in de periode 1950-1970.

 

Gemeente Steenbergen peilt tevredenheid onder inwoners

( 28 mei 2017 )

Hoe tevreden of ontevreden bent u over de buurt waarin uw woont, de veiligheid in onze gemeente of de gemeente Steenbergen als geheel? Als inwoner van onze gemeente bent u onze belangrijkste graadmeter. Uw mening stellen wij daarom zeer op prijs. De gemeente Steenbergen wil u zo goed mogelijk van dienst zijn en werkt voortdurend aan het handhaven en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Daarom starten we een burgerpeiling waarin we graag horen wat u van uw buurt vindt.

 

Handelperspectief n.a.l.v. brand Sportpark Seringenlaan

( 26 mei 2017 )

Gisteravond is er brand geweest op het sportpark aan de Seringenlaan in Steenbergen.

 

Maatregelen tijdens (extreem) warme weersomstandigheden

( 24 mei 2017 )

De komende week zullen we binnen de regio te maken krijgen met (extreem) warme weersomstandigheden. Zoals het er nu naar uitziet zal het (extreem) warme weer minimaal aanhouden tot en met het weekend. Middels dit schrijven willen wij u daarom nu al informeren over de verwachting en de te treffen maatregelen.

 

De toekomst van CentrumHaven Dinteloord. Denkt u mee 8 juni?

( 24 mei 2017 )

Daarom nodigen we u graag uit voor het ontwerpfestival donderdag 8 juni in het Dorpshuis in Dinteloord. Die avond vragen we input voor het 'visiedocument' CentrumHaven Dinteloord. Want ieder goed plan start met een goede visie. Dit visiedocument wordt de basis voor de impuls aan CentrumHaven.

 

Een gratis energiescan! Wie wil dat nou niet?

( 23 mei 2017 )

Sinds een poos kunt u, als inwoner van gemeente Steenbergen, heel gemakkelijk een gratis energiescan aanvragen. Wat zo’n advies inhoudt vertelt Jos Bolders. Hij is energieambassadeur voor de gemeente Steenbergen en als energieambassadeur verbonden aan het Regionaal Energieloket West Brabant en de lokale coöperatie Energiek Brabantse Wal.

 

Wat een geweldig weekend! Steenbergen laat zien wat het kan

( 22 mei 2017 )

"Een weekend om nooit te vergeten. Het was overal in de stad gezellig druk. Bezoekers hebben genoten van de prachtige haven, de prachtige optredens, de leuke attracties voor jong en oud, de sportiviteit op het voetbalveld en de verschillende muziekstijlen. Maar liefst vier grote evenementen vonden tegelijkertijd plaats. De goed georganiseerde havenfeesten, die zeker ook drukbezocht waren. Het Bram Achterberg Albert Heijn voetbaltoernooi, met maar liefst 30 deelnemende voetbalteams. Steenbergen Live, volledig uitverkocht. Bassrulers, weer een hele andere muziekstijl op het Waterhoefke met ruim tweeduizend bezoekers. En in Kruisland ook nog de Franse Feesten, waar we ook dit jaar weer veel bezoekers van buiten Kruisland mochten verwelkomen. Stuk voor stuk geslaagde evenementen. Zelfs het weer was perfect voor al deze activiteiten.

 

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 14 juni

( 22 mei 2017 )

Op 14 juni 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie twee bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar.

 

Opening nieuwe haven is gedenkwaardig geopend

( 22 mei 2017 )

Mensen konden de afgelopen drie dagen genieten van de nieuwe haven die er in volle glorie bijstond. Met verschillende mooie concerten en activiteiten voor jong en oud is de haven nu officieel geopend. Veel applaus van publiek en fans voor de solo van de dertienjarige zangeres Amira Willighagen, bekend van Holland's got talent. Het concert dat zaterdagavond te beluisteren was. Naast Aqua Musica, zijn alle festiviteiten tijdens havenfeesten goed bezocht. Zo was het beide dagen druk op de pier tijdens optredens van harmonieën, bandjes en (shanty) koren. Kinderen waren lekker aan het knutselen, waterspelen of maakten gebruik van de mini-kermis. Ook van de fluisterboten over de Steenbergse Vliet hebben mensen genoten. En mensen zijn helemaal bijgepraat over de achtergronden van de haven tijdens een rondetafelgesprek met geschiedschrijver Han Leune, georganiseerd door Heemkundekring De Steenen Kamer.

 

Kennedymars start dit jaar in Steenbergen

( 18 mei 2017 )

Het is al de twaalfde editie van de Kennedymars in Geertruidenberg, maar dit jaar start het wandelevenement voor het eerst in Steenbergen. Burgemeester Ruud van den Belt, zelf afkomstig uit Geertruidenberg en voorheen wethouder in Geertruidenberg, heeft er nu voor gezorgd dat de mars dit jaar in Steenbergen begint. Hij lost dan ook het startschot voor de deelnemers. Samen met collega-burgemeester Willemijn van Hees wacht hij de deelnemers ook weer op bij de finish in Geertruidenberg en reiken ze samen de oorkondes uit.

 

Nieuwe haven Steenbergen ingeluid met havenfeesten

( 17 mei 2017 )

Op 19, 20 en 21 mei aanstaande wordt de nieuwe haven van Steenbergen feestelijk ingeluid met een driedaags festival. Met de komst van de nieuwe haven heeft Steenbergen er een trekpleister bij dat kansen biedt voor Toerisme en Recreatie. Het festival staat in het teken van zang, dans en wateractiviteiten voor jong en oud.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 17 mei

( 15 mei 2017 )

Agenda vergadering: Moerstraatseweg 154 en Grote Kerkstraat 5 te Stb

 

Werkbezoek commissaris van de Koning

( 10 mei 2017 )

Vandaag bracht de commissaris van de Koning, de heer Van de Donk een bezoek aan Steenbergen. Bekijk de fotoimpressie!

 

Maak kennis met uw wijkteam zaterdag 13 mei!

( 09 mei 2017 )

In Nieuw Vossemeer bij De Vossenburcht in Kruisland op de markt en in Dinteloord bij de sporthal De Buitenstee staan de wijkteams (en een vers kopje koffie) van 10.00 tot 12.30 uur voor u klaar. Voor de inwoners van Steenbergen, Welberg en de Heen is er 17 juni een kennismakingsmoment.

 

Opening nieuwe haven Steenbergen

( 09 mei 2017 )

Op 19, 20 en 21 mei vieren we de opening van de nieuwe haven te Steenbergen. Met de haven hebben we een nieuwe parel in handen. De haven biedt die nieuwe kansen voor horeca, toerisme en recreatie. Zeker ook omdat het centrum van Steenbergen vanuit de haven makkelijk te bereiken is. Een belangrijk moment op bij stil te staan. En dat gaat gebeuren. Op 19, 20 en 21 mei luiden we de nieuwe haven in met veel muziek en theater.

 

Raadslid, iets voor u?

( 06 mei 2017 )

Dinsdagavond 23 mei kunt u kennis maken met de leden van de gemeenteraad en het werk dat zij doen. We hopen op die manier inwoners enthousiast te maken om zelf raadslid worden. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig.

 

Registreer en markeer uw waardevolle eigendommen

( 04 mei 2017 )

Een (woning)inbraak of diefstal kan een grote impact hebben. Uiteraard doet de overheid haar best om dit tegen te gaan en ook kunt u zelf maatregelen nemen.

 

Kraamhouders gezocht voor de Brabantse Wal Dag 11 juni

( 03 mei 2017 )

Een unieke gelegenheid om uw product, dienst of organisatie te promoten! We verwachten dit jaar tussen de 5000 en 10.000 bezoekers.

 

Kent u iemand die een lintje verdiend?

( 02 mei 2017 )

U kunt een Koninklijke onderscheiding aanvragen tot 15 juli 2017. Misschien kent u ook wel iemand waarvan u vindt, dat die in aanmerking zou moeten komen voor een onderscheiding. Iemand die zich al lange tijd inzet in uw vereniging, of in uw buurt of dorp. U kunt de eerste aanzet geven om hem of haar in 2018 te laten delen in de lintjesregen

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op donderdag 4 mei

( 02 mei 2017 )

De volgende plannen worden behandeld: Binnenhof (ong) Kr - Noordzeedijk 113 Di

 

Bloemlegging 4 mei bij monument Kerkplein in Steenbergen

( 01 mei 2017 )

Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei leggen burgemeester Van den Belt, nabestaanden van de leden van het voormalig verzet in Steenbergen en anderen bloemen bij het monument op het Kerkplein in Steenbergen. Dit ter nagedachtenis aan alle mannen en vrouwen - burgers of militairen - die in ons land of waar ook ter wereld, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties of bij vredesoperaties zijn omgekomen.

 

We zijn weer begonnen met het weghalen van onkruid

( 01 mei 2017 )

Het is nu echt lente! De zon laat zich regelmatig zien, de blaadjes komen weer aan de bomen en de tulpen staan in bloei. Met het stijgen van de temperaturen groeit ook het onkruid. Daarom zijn we vorige week begonnen met het weghalen van het onkruid op de stoep en op de weg.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig