Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Lintjesregen 2017

( 26 april 2017 )

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft acht inwoners van de gemeente Steenbergen Koninklijk onderscheiden. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bij deze 8 onderscheidingen behorende versierselen zijn op woensdag 26 april opgespeld door de burgemeester.

 

Scheepsjournaal Expeditie Nassau online

( 25 april 2017 )

Expeditie Nassau is in maart gestart. Met deze Expeditie willen we het vestingverleden van Steenbergen benutten en het verleden van Steenbergen beleefbaar en zichtbaar maken. U kunt vanaf nu het expeditieteam op de voet volgen en uw ideeën en suggesties met hen delen. Dit kan via het online scheepsjournaal (blog) dat online staat. Zie voor het scheepsjournaal over Expeditie Nassau: https://expeditienassau.wordpress.com/ of stuur een mail naar expeditienassau@gemeente-steenbergen.nl.

 

Een drukke vrijdag!

( 24 april 2017 )

Afgelopen vrijdag was er van alles te doen in Steenbergen, de opening van het stadsstrandje, de mini-Roparun en Willeke Alberti gaf een optreden in Onze Stede. Wethouder Cors Zijlmans opende om 9 uur voor de onderbouw en om 13 uur voor de bovenbouw de miniroparun. Vrijdag werd ook het stadstrandje bij zwembad de Meermin geopend. Willeke Alberti gaf een optreden voor de bewoners van Onze stede.

 

Inloopavonden Omgekeerd Inzamelen waardevol

( 21 april 2017 )

Op 7 maart startte de gemeente met een bijeenkomst over het Omgekeerd Inzamelen voor de dorpsraden en stadsraden. Aansluitend zijn er 7 inloopavonden geweest waar de gemeente in gesprek is geweest met de bewoners. Niet alleen is er uitleg gegeven over het project Omgekeerd Inzamelen ook hebben inwoners zinvolle input gegeven over de concept locaties van de ondergrondse containers.

 

Kinderen lopen voor wensen van zieken

( 20 april 2017 )

Vrijdag 21 april lopen ongeveer 1000 kinderen uit Steenbergen en Welberg de Mini Roparun in de Van Gaverenlaan te Steenbergen. Het geld dat ze die dag inzamelen is voor de Stichting Roparun. Deze stichting zet zich in om wensen van zieke mensen te vervullen.

 

Cyclomedia gaat panoramafoto's maken

( 20 april 2017 )

De verwachting is dat zij bij optimale weersomstandigheden de 360° panoramafoto's zullen maken in de periode van begin mei tot medio juni. Hiervoor zullen de camera-auto's van CycloMedia systematisch door alle straten van de gemeente rijden om foto's te maken

 

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 10 mei

( 19 april 2017 )

Op 10 mei 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er wordt door de bezwaarschriftencommissie een bezwaarschrift behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is niet openbaar.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 19 april

( 18 april 2017 )

De volgende plannen worden behandeld: Liberatorstraat (ong)Stb - Tweede Kruisweg 2a Di - Boonhil 25b Kr

 

220 leerlingen op de groene mat voor het scholenvoetbaltoernooi

( 12 april 2017 )

Vanmiddag strijden ruim 200 leerlingen van de groepen 7 en 8 om de beker tijdens het scholenvoetbaltoernooi. De eerste wedstrijd start om 13.30 uur bij VV Steenbergen. Om 16.45 reiken de sportcoaches de bekers uit aan de winnende teams.

 

Resultaat gezamenlijke handhavingsactie Park aan het Veer zo’n 25 overtredingen

( 06 april 2017 )

Woensdag 5 april vond van 17.00 tot 22.00 uur een integrale controle plaats in het Park aan het Veer te Nieuw-Vossemeer. Gemeente Steenbergen, politie, Belastingdienst, het Regionale Informatie en Expertise Centrum voerden de actie gezamenlijk uit. Tijdens de controle zijn meerdere overtredingen geconstateerd.

 

Kwaliteitsimpuls welzijnswerk Steenbergen: convenant tussen partijen ondertekend

( 05 april 2017 )

De besturen van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen, Stichting Vraagwijzer en Stichting Wijzijn Traversegroep hebben samen met de gemeente Steenbergen op 23 maart hun handtekening gezet onder het convenant. Met deze samenwerking geven we een kwaliteitsimpuls aan het welzijnswerk.

 

Ambtenaar betrokken bij voorval

( 04 april 2017 )

Gisteren aan het begin van de avond heeft een burger één van de medewerkers van de gemeente Steenbergen op onacceptabele wijze thuis lastig gevallen. De betreffende man vond het nodig om langere tijd uitermate intimiderend op de voordeur van de woning van de betreffende ambtenaar te bonzen onder het luid uitroepen van verwensingen. Dit voorval heeft veel indruk gemaakt op de betreffende ambtenaar en zijn gezin. Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen neemt het college zeer serieus. Er zijn dan ook een aantal maatregelen getroffen.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op donderdag 6 april

( 04 april 2017 )

Agenda vergadering: Reginahof en Drukkerij 7 te Stb en Symbiose (ong.) te Di

 

Oordeelvormende vergadering van 5 april vervalt

( 03 april 2017 )

De oordeelvormende vergadering van 5 april 2017 komt te vervallen. De agendapunten van deze vergadering worden op maandag 3 april behandeld

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig