Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Steenbergen

( 30 januari 2017 )

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Steenbergen ontvangen deze week het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen (vaak gratis) kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Sjors is in de regio al een grote hit onder de basisschooljeugd. De inschrijving start op woensdag 1 februari.

 

Steenbergs stadsstrandje komt bij zwembad De Meermin

( 27 januari 2017 )

Leerlingen van 3 MAVO van 't Ravelijn in Steenbergen hebben hun voorkeurslocatie voor het stadsstrandje in Steenbergen bekend gemaakt. Zwembad De Meermin is als winnende locatie uit de bus gekomen.

 

Spectaculair openingsweekend Steenbergse haven

( 27 januari 2017 )

In het weekend van 19, 20 en 21 mei 2017 wordt de 'nieuwe' haven van Steenbergen officieel geopend. Naast de officiële opening op vrijdag staat het weekend bol van festiviteiten en activiteiten in en rondom de haven. De organisatie van het openingsweekend is, in samenwerking met tal van vrijwilligers, in handen van Steenbergenaar Jan Ligtenberg. Toegang tot (bijna) alle festiviteiten is gratis.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op donderdag 26 januari

( 24 januari 2017 )

De volgende plannen worden behandeld: Moerstraatseweg 154, Afgeslechtedijk 8, Oudlandsedijkje 2 te Stb en Noordzeedijk 112 te DI

 

Jongerenwebsite jouwGGD.nl geeft antwoord op gezondheidsvragen

( 24 januari 2017 )

Ook Westbrabantse jongeren stellen steeds vaker vragen via anonieme chat

 

Negen gemeenten en WVS aan de slag

( 19 januari 2017 )

Op donderdag 19 januari 2017 hebben de colleges van de negen WVS-gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert hun gezamenlijke herstructureringsplan voor de WVS en de ketensamenwerking rond de Participatiewet gepresenteerd

 

Basisschoolleerlingen groep 8 bezoeken gemeentehuis Steenbergen

( 16 januari 2017 )

Op 20 januari, 3 februari en 10 februari 2017 bezoeken de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Steenbergen het gemeentehuis om onder voorzitterschap van de burgemeester een raadsvergadering na te bootsen.

 

Ondersteuning voor inwoners en ondernemers bij verduurzaming

( 11 januari 2017 )

Ook in 2017 blijft de gemeente Steenbergen aandacht schenken aan ondersteuning voor inwoners en ondernemers bij verduurzaming. Voor inwoners is er het Regionaal energieloket waar men informatie, tips en advies kan krijgen over energiebesparende maartregelen. Ondernemers in onze gemeente kunnen gratis startabonnementen aanvragen voor de duurzaamheidstool milieubarometer.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit donderdag 12 januari 2017

( 09 januari 2017 )

Agenda vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit: Afgeslechtedijk 8 STB, Notendaalsedijk 5a NV, Boonhil 25b te KR

 

Inspiratiesessie levensloopbestendige woningen groot succes

( 06 januari 2017 )

Op maandag 12 december vond een inspiratiesessie over levensloopbestendige woningen plaats in het gemeentehuis in Steenbergen. Deze avond bleek een groot succes. Wij danken alle aanwezigen voor het bijwonen van de bijeenkomst, waardoor de vraag naar deze woningen in onze gemeente nu duidelijk in kaart is gebracht.

 

Gemeente Steenbergen lanceert MijnGemeente App voor meldingen openbare ruimte

( 05 januari 2017 )

De gemeente Steenbergen lanceerde op donderdag 5 januari 2017 een gratis smartphone applicatie waarmee inwoners van de gemeente snel en eenvoudig een melding kunnen maken over de openbare ruimte.

 

Gratis energieadvies voor woningeigenaren en huurders

( 05 januari 2017 )

Voor alle inwoners van de gemeente Steenbergen is het nu mogelijk om een gratis, geheel onafhankelijke energiescan aan te vragen bij speciaal daarvoor opgeleide energieambassadeurs.

 

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van den Belt

( 03 januari 2017 )

Op maandag 2 januari 2017 sprak burgemeester Ruud van den Belt tijdens de openbare nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis van Steenbergen zijn nieuwjaarstoespraak uit.

 

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 11 januari 2017

( 02 januari 2017 )

Op 11 januari 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie meerdere bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is in beginsel openbaar.

 

Jaarwisseling rustig verlopen

( 01 januari 2017 )

De jaarwisseling 2016-2017 is in de gemeente Steenbergen rustig verlopen.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig