Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Kunt u een financieel steuntje in de rug gebruiken?

( 30 november 2016 )

Heeft u een laag inkomen en kunt u financieel wel een steuntje in de rug gebruiken? Misschien komt u dan in aanmerking voor één of meer van de regelingen die de gemeente Steenbergen heeft voor mensen met weinig inkomen/vermogen. De komende weken vertellen we hier meer over deze regelingen.

 

Winterregeling voor daklozen van kracht

( 29 november 2016 )

Als de temperatuur onder de nul graden daalt, is in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht de winterregeling voor daklozen van kracht. Dit betekent dat iedereen die dakloos is, zich kan melden bij de Maatschappelijke Opvang van Traverse in Bergen op Zoom voor een slaapplaats. Er is gezorgd voor extra slaapplaatsen.

 

Gemeenten in West-Brabant investeren in een verkeersveilige en bereikbare regio

( 29 november 2016 )

De gemeenten in West-Brabant zijn het eens over een programma van maatregelen om in 2017 de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. De wethouders mobiliteit in de regio en de Provincie Noord-Brabant zijn akkoord met het uitvoeringsprogramma 2017. Dit regionale uitvoeringsprogramma bevat projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren en projecten gericht op het gedrag in het verkeer. De kosten van deze maatregelen bedragen samen meer dan € 10 miljoen. De provincie stelt hiervoor ruim € 5,3 miljoen subsidie in het vooruitzicht. De overige kosten betalen de gemeenten.

 

Gemeente Steenbergen organiseert inspiratiebijeenkomst levensloopbestendige koop- en huurwoningen

( 28 november 2016 )

Op maandag 12 december organiseert de gemeente Steenbergen om 19.30 uur in het gemeentehuis in Steenbergen een inspiratiebijeenkomst over levensloopbestendige koop- en huurwoningen. Hiermee wil de gemeente de vraag van inwoners naar dit type woningen binnen de gemeente in kaart brengen.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit donderdag 1 december

( 28 november 2016 )

De volgende plannen worden behandeld: Fabrieksdijk 9, Berenstraat 2 te Stb, Hogendijk 60, Schoolstraat 2 te NV

 

Kunt u een financieel steuntje in de rug gebruiken?

( 24 november 2016 )

Heeft u een laag inkomen en kunt u financieel wel een steuntje in de rug gebruiken? Misschien komt u dan in aanmerking voor één of meer van de regelingen die de gemeente Steenbergen heeft voor mensen met weinig inkomen/vermogen.

 

Verklaring van burgemeester Van den Belt

( 23 november 2016 )

In de afgelopen dagen zijn de emoties over de opvang van vluchtelingen weer opgelaaid. Als burgemeester vind ik dat we daar iets mee moeten.

 

Opening pop-up store brandveilig leven

( 21 november 2016 )

Op woensdag 23 november, om 11.15 uur, opende burgemeester Van den Belt aan de Blauwstraat 58 in Steenbergen een tijdelijke pop-up store. De tijdelijke 'winkel' gebruikt de gemeente, in samenwerking met de brandweer en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, als ruimte om mensen bewust(er) te maken van de risico's en gevolgen van een brand in huis.

 

Kunt u een financieel steuntje in de rug gebruiken?

( 21 november 2016 )

Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Heeft u een laag inkomen en kunt u financieel wel een steuntje in de rug gebruiken? Misschien komt u dan in aanmerking voor één of meer van de regelingen die de gemeente Steenbergen heeft voor mensen met weinig inkomen/vermogen.

 

Beeldvormende vergadering armoede(beleid) wordt verzet

( 18 november 2016 )

De beeldvormende vergadering over armoede(beleid) van 22 november 2016 wordt verzet naar begin 2017.

 

Medio december baggerwerkzaamheden in de Dinteloordse Haven

( 18 november 2016 )

Waterschap Brabantse Delta start medio december in samenwerking met de gemeente Steenbergen met baggerwerkzaamheden in de Dinteloordse haven.

 

Kamerleden brengen bezoek aan de Steenbergse praktijk

( 17 november 2016 )

Maandag 14 november 2016 brachten Roald van der Linde (VVD) en Roland van Vliet (onafhankelijk) een bezoek aan de gemeente Steenbergen. Beide Kamerleden zijn lid van de vaste Kamercommissie volkshuisvesting.

 

Handhavingsactie 12 november 2016 Zuidwesthoek Brabant

( 16 november 2016 )

Afgelopen zaterdag 12 november heeft en een gezamenlijke SSIB handhavingsactie plaatsgevonden in de Zuidwesthoek van Brabant met medewerking van alle 9 gemeentes in deze regio. Dit in samenwerking met Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Evides, Sportvisserij Zuidwest-Nederland en politieteam de Markiezaten. Alle deelnemende organisaties waren vertegenwoordigd op deze dag, er waren in totaal 20 handhavers op stap.

 

Maatregelen n.a.v. vogelgriep

( 15 november 2016 )

Zowel in Nederland als in een aantal andere Europese landen is bij wilde vogels hoog-pathogene vogelgriep van het type H5N8 vastgesteld. Dit is een zeer besmettelijke variant van vogelgriep. Daarom heeft staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken een ophok- en afschermplicht ingesteld voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees en eieren. Ook in België, Luxemburg en in delen van Duitsland is een ophokplicht ingesteld.

 

A58-A4: werkzaamheden ter hoogte van knooppunt Zoomland (beide richtingen); 18- 20 november

( 15 november 2016 )

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het asfalt ter hoogte van knooppunt Zoomland. Hierdoor is van vrijdag 18 november 21.00 uur tot zaterdag 19 november 14.00 uur de verbindingsweg A58-A4 komende vanuit Roosendaal in de richting van Vlissingen afgesloten voor verkeer. Daarnaast is van zaterdag 19 november 21.00 uur tot zondag 20 november 21.00 uur de A4 ter hoogte van knooppunt Zoomland afgesloten voor het verkeer in beide richtingen.

 

Studiezaal West-Brabants Archief wegens verhuizing gesloten

( 15 november 2016 )

Na een grote interne verbouwing van het Koetshuis, onderdeel van het Markiezenhofcomplex in Bergen op Zoom, is het historische pand in december gereed om ingericht te gaan worden voor de medewerkers van het West-Brabants Archief (WBA).

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 16 november

( 14 november 2016 )

De volgende plannen worden behandeld: Afgeslechtedijk 8 en Fabrieksdijk 9 te Stb, Oostgroeneweg, kavel 4 te Di en Doornbosseweg 2 te Kr

 

Unieke duurzame en energiezuinige huurwoningen in Steenbergse wijk Buiten de Veste

( 11 november 2016 )

De gemeente Steenbergen en woningcorporatie Stadlander bouwen - als eersten in de provincie Noord-Brabant - veertig zogenaamde Finch-woningen in de wijk Buiten de Veste in Steenbergen. Deze semipermanente huurwoningen, die geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens, blinken uit in duurzaamheid en energiezuinigheid.

 

Kinderen ontbijten met burgemeester in gemeentehuis

( 10 november 2016 )

Op donderdagmorgen 10 november 2016 schoven 19 leerlingen van groep 5/6 van BS de Nieuwe Veste uit Steenbergen aan bij burgemeester Van den Belt voor het Burgemeestersontbijt. Dit ontbijt is een initiatief in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt waarbij ruim 520.000 kinderen samen ontbijten op zo'n 2.720 basisscholen.

 

Korte terugblik Chapeau!

( 08 november 2016 )

Op vrijdag 4 november vond het publieksgala Chapeau! plaats in de Gummaruskerk in Steenbergen. De gemeente Steenbergen kijkt terug op een geslaagd evenement met mooie optredens en 15 pluimwinnaars die in het zonnetje werden gezet.

 

Bouw eerste woningen in Steenbergse pilot Private kwaliteitsborging van start

( 08 november 2016 )

Begin november is de eerste bouw binnen de Steenbergse pilot Private kwaliteitsborging van start gegaan. De Kok Bouwgroep bouwt in opdracht van woningcorporatie Stadlander het project 'Nieuw Eeckelenbergh'. Het project bestaat uit 17 levensloopbestendige, nul-op-de-meter eengezinswoningen. Bouwplantoetsers Nederland is betrokken als private kwaliteitsborger om vanaf bouwplan tot oplevering de bouwkwaliteit te waarborgen.

 

Promotiefilmpje vertelt het verhaal van de gemeente Steenbergen

( 07 november 2016 )

Op vrijdag 4 november is tijdens het evenement Chapeau! het promotiefilmpje van de gemeente Steenbergen gelanceerd. Dit filmpje vertelt het verhaal van de gemeente Steenbergen.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig