Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Adviesraad maatschappelijke ondersteuning zoekt nieuwe leden

( 31 oktober 2016 )

De Adviesraad maatschappelijke ondersteuning (Adviesraad mo) adviseert de gemeente over de uitvoering van deze wetten. In de Adviesraad mo zitten mensen uit de samenleving met gevoel voor sociaal-maatschappelijke verhoudingen.

 

Agenda vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit woensdag 2 november 2016

( 31 oktober 2016 )

Agenda vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 2 november 2016 van 9:00u tot 12:00 uur in het gemeentehuis van Steenbergen, Buiten de Veste 1.

 

Klokken luiden samen in Welberg en Canadese Edmonton

( 31 oktober 2016 )

Op zondag 6 november om 15.30 uur begint bij het bevrijdingsmonument van Welberg, de klok aan de Canadezenweg, de herdenking van de bevrijding van Welberg en Steenbergen in 1944 en de slachtoffers die daarbij vielen.

 

Verklaring van Steenbergen ondertekend

( 27 oktober 2016 )

Op 8 oktober 2016 hebben de gemeente en verschillende maatschappelijke partners de Verklaring van Steenbergen - Samen werken aan een energieneutraal Steenbergen in 2040 - ondertekend.

 

Bezwaarschriftencommissie houdt hoorzitting op 9 november

( 26 oktober 2016 )

Op woensdag 9 november 2016 om 9:30 uur behandelt de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften 32 bezwaarschriften.

 

Discriminatie, meld het bij RADAR

( 24 oktober 2016 )

Ouderen, jongeren, vrouwen, homoseksuelen, mensen met een beperking, een afwijkend geloof of andere huidskleur: iedereen kan met discriminatie te maken krijgen. Je kunt slachtoffer zijn van discriminatie of getuige. Je kunt er – onbedoeld – aan meedoen of ervan beschuldigd worden.

 

Sjors Sportief & Sjors Creatief komt naar de gemeente Steenbergen

( 21 oktober 2016 )

Vanaf de tweede helft van dit schooljaar komen Sjors Sportief en Sjors Creatief naar de gemeente Steenbergen. Via deze programma's kunnen alle basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente, doordat ze uit de programmaboekjes van Sjors workshops, proeflessen en kennismakingstrainingen kunnen kiezen om aan deel te nemen zonder direct lid te hoeven worden. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje.

 

Gemeente Steenbergen apetrots op Groasis als Nationaal Icoon

( 20 oktober 2016 )

Wethouder Vos heeft namens de gemeente Pieter Hoff van Groasis persoonlijk gefeliciteerd met de benoeming tot Nationaal Icoon door het Ministerie van Economische Zaken

 

Succesvol handhavingsweekend in Brabants buitengebied

( 20 oktober 2016 )

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober hebben circa 60 buitengewoon opsporingsambtenaren in heel Brabant een handhavingsactie gehouden. Boa's van diverse Brabantse gemeenten, Politie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Sportvisserij Nederland, jachtopzichters en de Waterschappen sloegen onder de vlag van "Samen Sterk in Brabant" (SSiB) de handen ineen

 

Lezing van professor Han Leune over fort Henricus

( 19 oktober 2016 )

Op woensdag 26 oktober 2016 geeft professor Han Leune, op uitnodiging van de Heemkundekring De Steenen Kamer, een lezing over fort Henricus in gemeenschapshuis de Vaert in Welberg.

 

Thijs de Jongh benoemd als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur

( 18 oktober 2016 )

Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer M.J.P. (Thijs) de Jongh RA benoemd in de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van onze gemeente. De heer De Jongh start op donderdag 1 december.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit donderdag 20 oktober 2016

( 18 oktober 2016 )

De volgende plannen worden behandeld: •Nassaulaan 17 te Steenbergen, Vierlinghstraat 2b te Kruisland

 

Maak het inbrekers niet makkelijk

( 15 oktober 2016 )

Afgelopen week is de landelijke publiekscampagne "Geef inbrekers geen kans" wederom van start gegaan. Ook de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen doen dit jaar weer actief mee aan deze campagne.

 

Programma Chapeau! bekend

( 14 oktober 2016 )

Op 4 november aanstaande organiseert de gemeente Steenbergen het evenement Chapeau! Feest van trots, (h)erkenning en verbinding. De afgelopen periode is hard gewerkt om een programma samen te stellen voor deze feestelijke avond, die wordt gepresenteerd door Imke Knuit en Angelo van den Berg.

 

Steenbergse veiligheidsmarkt goed bezocht

( 13 oktober 2016 )

Zo'n 500 bezoekers vonden woensdag 12 oktober hun weg naar de veiligheidsmarkt voor het gemeentehuis in Steenbergen.

 

Minister beloont gemeente Steenbergen met extra budget Participatiewet

( 11 oktober 2016 )

Afgelopen week heeft de Minister van Sociale Zaken de gemeente Steenbergen een extra budget toegekend van € 643.105,- in het kader van de Wet BUIG; een verzameling van uitkeringen op grond van de Participatiewet, de wet die mensen met een arbeidsbeperking ondersteunt.

 

Week van ons water

( 10 oktober 2016 )

Schoon, veilig en voldoende water zijn niet vanzelfsprekend. Zo krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Weet jij wat je zelf kunt doen om wateroverlast tegen te gaan en wat moet je doen als er een overstroming is? Duik in de Week van Ons Water van 12-19 oktober 2016 om daar achter te komen. Op weekvanonswater.nl zie je welke activiteiten en uitjes er bij jou in de buurt zijn.

 

Eerste spade in de grond op sluiseilandje Blauwe Sluis op 10 oktober

( 07 oktober 2016 )

Op maandag 10 oktober starten de eerste werkzaamheden op het sluiseilandje Blauwe Sluis in het kader van de terugkeer van de West Brabantse Waterlinie

 

Gemeentehuis gesloten op vrijdag 7 oktober

( 06 oktober 2016 )

Op vrijdag 7 oktober 2016 is het gemeentehuis een gehele dag gesloten en telefonisch ook niet bereikbaar. De milieustraat is vrijdag 7 oktober wel open tijdens de gebruikelijke openingstijden.

 

Vermoeden van botulisme waterpartij Dinteloord

( 05 oktober 2016 )

Na het overlijden van eenden en waterhoentjes in een waterpartij aan de Ruyterstraat in Dinteloord stelt het Waterschap Brabantse Delta uit voorzorg een onderzoek in naar mogelijk botulisme.

 

Brandveiligheid in schijnwerpers tijdens Steenbergse veiligheidsmarkt

( 05 oktober 2016 )

In het kader van de brandpreventieweken en de week van brandveiligheid organiseert de gemeente Steenbergen op woensdag 12 oktober tussen 12.30 en 16.00 uur een speciale veiligheidsmarkt. Diverse hulpdiensten vullen het parkeerterrein voor het gemeentehuis in Steenbergen met voertuigen en materieel om aandacht te vragen voor (brand)veiligheid. Wethouder Lepolder opent de veiligheidsmarkt om 12.30 uur.

 

Geschil terrassen op Kruislandse Marktplein beslecht

( 05 oktober 2016 )

Op 21 september 2016 hebben de diverse partijen overeenstemming bereikt in het geschil rondom de terrassen op het Marktplein in Kruisland.

 

Informatieavond 12 oktober 2016 over bodemsanering Kortendijk 2 in Nieuw-Vossemeer

( 04 oktober 2016 )

In de jaren negentig werd op de locatie Kortendijk 2 Nieuw-Vossemeer onderzoek uitgevoerd naar de bodemverontreiniging met arseen. Het arseen werd in de jaren '50 en '60 gebruikt als pesticide in de landbouw. De provincie heeft in 1999 vastgesteld dat sprake is van een ernstige en spoedeisende verontreiniging vanwege de verspreidingsrisico's. Daarbij is ook vastgesteld dat géén risico's aanwezig zijn voor de mens of de natuur.

 

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op donderdag 6 oktober

( 04 oktober 2016 )

De volgende plannen worden behandeld: •Oostgroeneweg (ong.), •Steenbergseweg 7 te Dinteloord, Moerstraatseweg 154 te Stb

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig