Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Aanslag gemeentelijke belastingen vandaag in de bus

( 31 maart 2015 )

Vandaag valt de aanslag van de gemeentelijke belastingen in de brievenbus.

 

Vergadering welstands- en monumentencommissie donderdag 2 april

( 31 maart 2015 )

De volgende plannen worden behandeld: Beneden Sasweg 8 DH, Doornedijkje ong. Stb, De Wieken 4 DI

 

Gratis uw grof tuinafval laten ophalen

( 30 maart 2015 )

Op 15 april kunt u weer gratis uw grof tuinafval laten ophalen. Grof tuinafval is groenafval dat niet in de gft-container past. Om uw grof tuinafval te laten ophalen moet u dit wel aanmelden bij de gemeente.

 

Donderdag 9 april beeldvormende vergadering over Centrumplan Welberg

( 26 maart 2015 )

Op donderdag 9 april organiseert de gemeenteraad van Steenbergen een beeldvormende vergadering over ‘centrumplan Welberg’ in gemeenschapshuis De Vaert.

 

Bijna 1400 vrijwilligers aan de slag in de week voor Landelijke Opschoondag

( 25 maart 2015 )

Vanochtend was burgemeester Vos aanwezig bij de opschoondag van basisschool De Nieuwe Veste.

 

Bijzondere raadsvergadering start 26 maart om 20.30 uur

( 24 maart 2015 )

De bijzondere raadsvergadering voor het aanbieden van de profielschets voor de nieuwe burgemeester aan de Commissaris der Koning start aanstaande donderdag om 20.30 uur

 

Energieloket West-Brabant online

( 23 maart 2015 )

Energiebesparing leeft in West-Brabant! De 18 gemeenten in West-Brabant hebben begin maart het Energieloket West-Brabant gelanceerd. In dit loket kunnen particuliere huiseigenaren informatie vinden over het verduurzamen van hun woning en informatie over het sinds dit jaar verplichte energielabel.

 

Uitslagen verkiezingen 18 maart 2015

( 20 maart 2015 )

Dit zijn de uitslagen van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen in de gemeente Steenbergen. De uiteindelijke zetelverdeling zal op een later moment bekend worden.

 

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting

( 19 maart 2015 )

Op 8 april 2015 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie meerdere bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is in beginsel openbaar.

 

Nationale Boomfeestdag 2015

( 19 maart 2015 )

Gisteren was de 59ste editie van de Nationale Boomfeestdag. Groep 8 van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer was aanwezig met 21 kinderen.

 

Woensdag 18 maart verkiezingen Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen

( 17 maart 2015 )

Op woensdag 18 maart 2015 vinden er twee verkiezingen plaats, namelijk de verkiezingen voor het waterschap én de verkiezingen voor de Provinciale Staten. U kunt dus uw stem uitbrengen voor twee verkiezingen.

 

Opening Cruijslandse Kreken

( 12 maart 2015 )

Huub Hieltjes, bestuurder waterschap Brabantse Delta en Petra Lepolder, wethouder gemeente Steenbergen hebben de Cruijslandse Kreken officieel geopend door het projectbord bij 't Haantje te onthullen.

 

Profielschets nieuwe burgemeester gepresenteerd

( 11 maart 2015 )

Op 11 maart 2015 om 19:00 uur presenteerde de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester de profielschets. Deze profielschets wordt op 19 maart 2015, aanvang 19:30 uur ter besluitvorming besproken in de vergadering van de gemeenteraad en op 26 maart 2015 om 20:00 uur in de vergadering van de gemeenteraad aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

 

Nieuwe zoet-zoutmetingen vanuit de lucht

( 09 maart 2015 )

Op 9 maart 2015 start een tweede meetcampagne die het zoete en zoute water in de ondergrond van Zeeland in kaart brengt. Vorig najaar is West-Zeeuws-Vlaanderen gemeten en dit keer staan Kop van Schouwen, Hedwigepolder, Eendracht en Rammegors en zo mogelijk ook de rest van Tholen op het programma. De metingen worden uitgevoerd met behulp van een helikopter en duren in principe twee werkweken. Bij slecht weer is uitloop mogelijk in de volgende week en eindigen de metingen op 27 maart. In het najaar volgen nog twee meetcampagnes waarbij de rest van Zeeland zal worden aangedaan.

 

Wat is uw mening over de digitale dienstverlening van de gemeente Steenbergen?

( 09 maart 2015 )

Online-dienstverlening is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook als gemeente vinden we het belangrijk dat onze inwoners ons digitaal kunnen bereiken. Bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak via de website, of het digitaal indienen van een melding.

 

Platform uitkeringsgerechtigden en gehandicapten (PLUG) stopt

( 03 maart 2015 )

Platform uitkeringsgerechtigden en gehandicapten (PLUG) is gestopt met haar activiteiten. Deze activiteiten bestonden voor een groot deel uit het invullen van belastingaangiften voor ouderen en aanvragen of wijzigingen van diverse toeslagen zoals de zorgtoeslag

 

Verdien uw zorgkosten terug via uw belastingaangifte!

( 03 maart 2015 )

Mensen met een beperking of (chronische) ziekte maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld medische hulp. Gelukkig zijn die kosten voor een groot deel aftrekbaar via de belastingen. Hoe u dit kunt doen, ziet u op de geheel vernieuwde website www.meerkosten.nl. Nieuw op de website is informatie over de extra inkomensondersteuning die gemeenten geven.

 

Vergadering welstandscommissie op woensdag 4 maart

( 02 maart 2015 )

De volgende plannen zullen o.a. worden behandeld: Burgemeester van Loonstraat 62, Havenweg 63, Zuidwal 2, Poststraat 9, Schenkeldijk 1, Beneden Sasweg ong., Noordlangeweg en Koudenberg ong.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig