Nieuwsperiode

Jaren

Maanden

Geef uw mening over welzijnswerk in de gemeente Steenbergen

( 21 juli 2017 )

Op 4 juli organiseerde de gemeente Steenbergen de drukbezochte bijeenkomst 'Gelukkig zijn in Steenbergen: Welzijnswerk voor iedereen van 0-100+'. Tijdens deze avond zijn we op zoek gegaan naar manieren om het welzijnswerk in Steenbergen nog beter kunnen maken. Hiervoor zijn we samengekomen met een erg brede groep mensen uit het welzijnsveld: zorgprofessionals, vrijwilligers, betrokken burgers, leden van dorpsraden, jongerenwerkers, ambtenaren en meer. Samen zijn we de discussie aangegaan over wat er goed gaat, wat er beter kan, en waar de toekomstige uitdagingen liggen en hoe we ons daarop voor kunnen bereiden.

N259 tussen Steenbergen en Dinteloord afgesloten van 21 augustus tot 4 september

( 20 juli 2017 )

In opdracht van de gemeente Steenbergen gaat aannemingsbedrijf Landheer Infra van maandag 21 augustus tot maandag 4 september werkzaamheden uitvoeren aan de N259. Deze weg wordt dan voor een periode van 2 weken geheel afgesloten.

Steenbergen wordt nóg schoner!

( 18 juli 2017 )

De Gemeente Steenbergen heeft twee nieuwe veegmachines in gebruik genomen. Dat gebeurde op de gemeentewerf, in het bijzijn van wethouder Cors Zijlmans. Met deze nieuwe 'paradepaardjes' wordt in alle kernen, volgens een vast schema, geveegd.

Werkzaamheden binnen fase 2 Steenbergen Zuid

( 17 juli 2017 )

Voor de voorbereiding van fase 2 zijn de exacte gegevens van de ligging van de kabels en leidingen nodig. Om dit in beeld te brengen, is onze aannemer op diverse locaties proefsleuven aan het graven.

Het jaar 2016 in één oogopslag

( 17 juli 2017 )

Hoe waren de resultaten van de Gemeente Steenbergen in 2016? Dat kunt u nu in één oogopslag zien dankzij de infographic die wij hebben gemaakt op basis van de jaarrekening. Wilt u (nog) meer weten over de jaarstukken? Kijk dan op onze website via https://jaarstukken.gemeente-steenbergen.nl/

Werkzaamheden in Dinteloord

( 13 juli 2017 )

Op maandag 24 juli start aannemer Wegenbouw 2000 BV in opdracht van de gemeente Steenbergen met het woonrijp maken van bouwplan Oostgroeneweg in Dinteloord. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van wegen, parkeervakken, trottoirs en openbare verlichting. Ook worden plantvakken en bomen aangebracht. Het gaat om werkzaamheden aan De Galjoen, de Brigantijn en Pinas

Expeditieleden presenteren hun ideeën

( 13 juli 2017 )

Gisteren onthulden de expeditieleden van Expeditie Nassau hun ideeën, om het vestingverleden van Steenbergen tot leven te wekken. Deze concepten zijn tot en met woensdag 19 juli op de Markt in de rode container te bekijken.

Bestrijding van de reuzenberenklAUW

( 12 juli 2017 )

De buitendienst van de Gemeente Steenbergen doet er alles aan om de reuzenberenklauw zoveel mogelijk te bestrijden. Dit gebeurt vooral op locaties, waar de kans het grootst is dat mensen met deze plant in aanraking kunnen komen. Hoewel de reuzenberenklauw niet giftig is, kan contact met het sap ervan (en blootstelling aan zonlicht) tot vervelende klachten leiden: rode, jeukende vlekken, gevolgd door zwelling en blaarvorming, die lijkt op brandwonden.

380 KV tracé schampt gemeente Steenbergen

( 12 juli 2017 )

Minister Kamp heeft het besluit van de samenwerkende overheden over de keuze van het Zuid-West hoogspanningstracé 380 KV dat tussen Rilland en Tilburg wordt aangelegd overgenomen. Dat betekent dat het 380 kv tracé de gemeente Steenbergen schampt. Met dit besluit hebben we ervoor gezorgd dat de gevolgen voor de bewoners beperkt blijft.

Tips voor een veilige zomerperiode

( 11 juli 2017 )

De vakanties staan weer voor de deur. Lekker dagjes weg of voor langere tijd op reis. Maar… ook inbrekers weten dat u in deze tijd wel eens van huis bent en proberen juist nu hun slag te slaan. Dus zorg ervoor dat u zorgeloos kunt genieten en dat ongenode gasten geen kans maken om in te breken. Een uitgebreid overzicht van (preventie)tips voor een veilige zomer kunt u vinden via onderstaande link. En wij wensen u natuurlijk een fijne vakantie toe!

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit op woensdag 12 juli 2017

Agenda: Roosendaalseweg 20 te Kr, Triangel 10 en Buiten de Veste (ong.) te Stb

Buurtonderzoek Steenbergen Zuid i.v.m. vandalisme

( 10 juli 2017 )

De afgelopen periode vonden er een hoop werkzaamheden plaats in Steenbergen Zuid. Een heel aantal kabels en leidingen zijn vervangen. De komende tijd gaat de gemeente zelf aan de slag met de riolering en herbestratingwerkzaamheden.

Gemeentehuis beperkt open op maandag 10 juli

( 10 juli 2017 )

Het gemeentehuis is vanwege een bijeenkomst met het personeel op maandag 10 juli tussen 14.00 en 17.00 uur beperkt bereikbaar. De balie is geopend, maar de wachttijden kunnen iets langer zijn dan normaal. Uiteraard kunnen mensen ook online hun zaken regelen.

Informatieavond centrumplan Welberg op 12 juli

( 06 juli 2017 )

Op woensdag 12 juli 2017 organiseert de gemeente Steenbergen een informatieavond over de geplande invulling van het gebied rondom gemeenschapshuis De Vaert en de school en het voormalige sportveld in Welberg. Deze avond is een vervolg op de avond van 12 januari 2017. De avond start om 19.00 uur in gemeenschapshuis De Vaert (Kapelaan Kockstraat 54, Welberg). Alle inwoners en andere belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd bij deze avond aanwezig te zijn.

Bezwaarschriftencommissie houdt een hoorzitting op 12 juli

( 06 juli 2017 )

Op 12 juli 2017 houdt de bezwaarschriftencommissie een hoorzitting vanaf 9:00 uur. Er worden door de bezwaarschriftencommissie 21 bezwaarschriften behandeld. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar.

Opties

Deel deze pagina: