Heel Steenbergen Stemt! op woensdag 21 maart 2018

Heel Steenbergen Stemt! Zo heet de campagne waarmee we zoveel mogelijk mensen willen bewegen om op woensdag 21 maart te gaan stemmen voor de nieuwe Steenbergse gemeenteraad. Dit doen we met verschillende activiteiten, voor iedereen.

Burgemeester Ruud van den Belt heeft op 21 december de aftrap gegeven, met de onthulling van het logo van Heel Steenbergen Stemt! dat in aanloop naar de verkiezingen steeds zichtbaarder wordt in onze gemeenschap. Met deze campagne willen we zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich betrokken bij de verkiezingen en de moeite nemen om te gaan stemmen. Want immers: Heel Steenbergen Stemt!

In de stemming

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari zijn het Stemmingslied en de clip van het Groot Steenbergs Verkiezingskoor in première gegaan, waarvoor zelfs landelijke aandacht is. Aan het lied hebben leden van koren uit alle kernen van onze gemeente hun vrijwillige medewerking verleend.

In de stemming komen kan ook met de lokale stemwijzer die vanaf 21 februari online beschikbaar is. Aan de hand van stellingen over plaatselijke onderwerpen kunt u hiermee kijken welke partij(en) het best bij u passen.

VerkiezingsfestivalHeel Steenbergen Stemt logo

Op zaterdag 17 maart wordt een groot én gratis toegankelijk Verkiezingsfestival gehouden op de Markt in Steenbergen, waarbij muziek en politiek hand in hand gaan. Het festival is bedoeld voor alle inwoners in de gemeente.

Alle jongeren die op woensdag 21 maart voor het eerst mogen gaan stemmen, dat zijn er zo'n 1000, krijgen een speciale uitnodiging voor het festival, waaraan artiesten uit heel de gemeente hun enthousiaste medewerking verlenen. Voordat dit festijn begint, maken de deelnemende politieke partijen eerst een rondrit met de 'stembus' langs alle kernen.

Verkiezingsavond

Op woensdag 21 maart zijn de stembureaus van 7.30 tot 21.00 uur geopend, waarna er in het gemeentehuis een openbare verkiezingsavond plaatsvindt en de (voorlopige) uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend worden gemaakt.

Op woensdag 21 maart 2018 kunt u uw stem uitbrengen voor de nieuwe Steenbergse gemeenteraad én voor het raadgevend landelijk referendum over de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017. U kunt daarvoor aangeven of u voor of tegen deze wet bent. Meer informatie over dit referendum kunt u vinden op de website: www.elkestemtelt.nl

U kunt op de verkiezingsdag op elk willekeurig stembureau in onze gemeente uw stem uitbrengen!

Laat uw stem niet verloren gaan!

Opties

Deel deze pagina: